Grid star
eveniment

MILIOANE DE EURO AU INTRAT IN TARA – Banca Nationala a confirmat plata

Comisia Europeana a transferat Romaniei peste 260 milioane euro, mai exact 264.043.355 de euro in martie 2023, reprezentand cheltuieli efectuate prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Suma a fost solicitata pentru decontarea cheltuielilor in perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2022.

Potrivit informarii primite de la Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu (foto),  banii au intrat in cont si reprezinta rambursari din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, anunta AFIR.

Rambursarea cheltuielilor

"Rambursarea cheltuielilor efectuate de catre un stat membru certifica corectitudinea acestor cheltuieli si mai ales faptul ca AFIR are toate sistemele de implementare si plata in deplina concordanta cu cerintele regulamentelor europene. Pana in prezent, Comisia Europeana a rambursat Romaniei aproximativ 7,8 miliarde de euro pentru investitiile in agricultura si dezvoltarea durabila a mediului rural finantate prin Agentie",  a declarat George Chirita, directorul general al AFIR.

Sumele solicitate si rambursate reprezinta platile efectuate de catre AFIR pentru proiectele de investitii finantate prin PNDR 2020, dar si platile compensatorii aferente masurilor delegate catre Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani