Grid star
eveniment

PIATA CONSTRUCTIILOR, IN CRESTERE – Iata cifrele din ultimul an (Document)

Piata constructiilor a crescut in ultimul an. Astfel, in septembrie 2023, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de luna septembrie 2022, ca serie bruta, cu 9,3%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 10,3%. In perioada ianuarie-septembrie 2023, volumul lucrarilor de constructii a crescut, fata de perioada similara din 2022, ca serie bruta, cu 12,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,1%.

Potrivit Institului National de Statistica, in septembrie 2023, volumul lucrarilor de constructii a scazut, fata de luna august 2023, ca serie bruta, cu 0,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,9%.

Septembrie 2023 comparativ cu august 2023

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie bruta, cu 0,1%, scadere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,3%) si la lucrarile de constructii noi (-0,1%). Lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 2,7%. Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la constructii ingineresti (-1,1%) si la cladirile rezidentiale (-0,6%).

Cladirile nerezidentiale au crescut cu 2,5%. Volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,9%, scadere evidentiata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,0%), lucrarile de constructii noi (-2,2%) si la lucrarile de reparatii capitale (-1,8%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale (-6,5%), cladirile rezidentiale (-4,4%) si la constructiile ingineresti (-3,0%).

Septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 9,3%. Pe elemente de structura, crestere s-a inregistrat la lucrarile de constructii noi (+15,8%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 4,0%, respectiv cu 1,0%. Pe obiecte de constructii, cresteri s-au inregistrat la constructiile ingineresti (+24,0%) si la cladirile nerezidentiale (+1,3%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 11,5%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut, pe total, cu 10,3%. Pe elemente de structura s-au evidentiat cresteri la lucrarile de constructii noi (+18,0%), lucrarile de reparatii capitale (+1,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+0,5%). Pe obiecte de constructii, cresteri s-au inregistrat la constructiile ingineresti (+26,9%) si la cladirile nerezidentiale (+3,3%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 9,6%.

Cifrele pe un an

In perioada ianuarie-septembrie.2023 comparativ cu perioada similara din 2022, volumul lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut, pe total, cu 12,5%. Pe elemente de structura, cresteri au avut loc la lucrarile de reparatii capitale (+22,7%), lucrarile de constructii noi (+13,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+7,0%). Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la constructiile ingineresti (+32,4%) si la cladirile nerezidentiale (+1,2%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 7,2%.

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,1%, crestere evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+24,4%), lucrarile de constructii noi (+13,4%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+7,1%). Pe obiecte de constructii, cresteri au avut loc la constructiile ingineresti (+32,5%) si la cladirile nerezidentiale (+1,2%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 6,3%.

*Cititi aici cifrele INS

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani