Grid star
eveniment

CRESTEREA PRETURILOR LA BENZINA – Premierul arunca pisica la Consiliul Concurentei. La fel a facut si dupa explozia preturilor la energie. Citu spune ca daca cererea e mare, intelege ca preturile nu scad

Pretul carburantilor la pompa creste, insa Florin Citu arunca, ca in alte cazuri, "pisica” la Consiliul Concurentei. Si cere sa se investigheze. Acelasi lucru l-a facut premierul si dupa explozia preturilor la energie. A chemat la discutii institutia condusa de Bogdan Chiritoiu (click aici pentru a citi). Rezultatul: romanii primesc in continuare facturi uriase la energie.

Intrebat sambata, 16 octombrie 2021, daca are de gand sa faca ceva, avand in vedere ca pretul benzinei a depasit 7 lei, Citu a declarat ca "poate ar trebui Consiliul Concurentei sa faca din cand in cand o ancheta”. Poate ar trebui! Dupa care a cerut Consiliului sa faca o investigatie, sa investigheze daca nu este vorba despre un cartel. Citu a mai spus si ca vede ca atunci cand scade pretul petrolului, preturile nu scad la pompa. Si a tinut sa precizeze ca daca explozia preturilor la carburanti are la baza cererea mare, atunci intelege.

Iata intrebarea adresata premierului, si raspunsul acestuia:

Reporter:

Vedem preturi foarte mari la carburanti, peste 7 lei pentru benzina premium in Capitala, aveti de gand sa faceti ceva in sectorul asta?

Florin Citu:

Preturile la carburanti…poate ar trebui Consiliul Concurentei sa faca acea ancheta, sa ne spuna din cand in cand daca lucrurile sunt k acolo si ele sunt determinate chiar de piata. Este o piata libera. Si eu, ca si dumneavoastra, vad ca atunci cand pretul petrolului creste, imediat creste pretul la pompa, dar atunci cand scade, preturile nu scad. Este cumva o asimetrie. Si sper ca acest lucru nu este dat de vreun cartel. Daca preturile nu scad pentru ca este cerere mare, inteleg. Daca nu scad pentru ca este un cartel, Consiliul Concurentei ar trebui sa ne spuna. E nevoie de o investigatie, e nevoie ca oamenii sa stie. Consilul Concurentei are datoria sa vina cu un raport. Eu va spun doar ca un economist.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani