Grid star
eveniment

BURSE MAI MARI PENTRU STUDENTI – Ordinul a fost semnat. Iata cati bani se dau

Se aloca mai multi bani in invatamant in urma Ordinului ministerului Educatiei privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studentii inmatriculati la programe de studii universitare, organizate cu finantare de la bugetul de stat, la forma de invatamant cu frecventa, in anul universitar 2023-2024.

Astfel, cuantumul minim al bursei sociale creste de la 580 de lei la 900 de lei, prevede Ordinul ministerului Educatiei. Ordinul stabileste si cresterea cuantumului bursei de doctorati de la 1.700/1.950 de lei la 3.200 de lei. Totodata, bursa de studiu pentru licenta didactica cu dubla specializare, respectiv pentru masterat didactic, a fost stabilita la 3.158 lei.

Sunt reglementari si cu privire la acordarea de burse de excelenta olimpica internationala studentilor din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat inmatriculati in anul I licenta care au obtinut premiile I, II sau III la olimpiadele scolare internationale.

Valoarea este:

-3.300 de lei pentru premiul I;

-2.475 de lei pentru premiul al II-lea;

-1.650 pentru premiul al III-lea.

Cuantumul burselor de performanta, bursa de performanta sportiva, bursa pentru invatamant dual si bursa speciala vor fi stabilite prin hotarare a senatului institutiei de invatamant superior de stat, la propunerea Consiliului de administratie”, anunta ministerul Educatiei.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani