Grid star
eveniment

15.000 LEI PENTRU CRESTEREA NATALITATII – Creste numarul beneficiarilor. Se modifica si conditiile de eligibilitate (Document)

Se mareste numarul  celor care pot beneficia de tratament de fertilitate sustinut financiar de stat. De la 10.000, cat este in prezent, la 20.000 de persoane. Valoarea ajutorului este de 15.000 lei.

Ministerul Familiei a pus in dezbatere publica proiectul, iar, printre altele, se prevede ca cel putin unul din cei doi beneficiari - membri ai cuplului infertil (casatoriti sau nu)/ femeia singura infertila - sa fie cetatean roman si sa aiba domiciliul in Romania.

Potrivit expunerii de motive, sprijinul acordat prin acest program nu este doar financiar, ci si moral, intrucat masura reduce presiunea financiara si emotionala asupra familiilor si persoanelor care se confrunta cu probleme de infertilitate. Iar solicitarile potentialilor beneficiari inscrisi deja pe o lista de asteptare impune continuarea derularii proiectului si in 2024, cu dublarea numarului de beneficiari, de la 10.000 la 20.000 beneficiari/ an.

Modificarile

Se mai arata ca numeroasele solicitari ale potentialilor beneficiari care, din cauza conditiei restrictive referitoare la cetatenia romana pentru ambii parteneri ai cuplului, prevazuta in actul normativ initial, nu au putut aplica la Program, impune modificarea acestei conditii de eligibilitate, in sensul in care, cel putin unul din cei doi beneficiari - membri ai cuplului infertil (casatoriti sau nu)/ femeia singura infertila - sa fie cetatean roman si sa aiba domiciliul in Romania.

"Prin schimbarea conditiei de eligibilitate, respectiv ca cel putin unul dintre cei doi beneficiari – membri ai cuplului infertil (casatoriti sau nu)/ femeie singura infertila sa fie cetatean roman si cu domiciliul in Romania, se faciliteaza accesul la acest sprijin financiar. Acesta modificare contribuie in mod semnificativ la adresabilitatea potentialilor beneficiari, a proiectiei natalitatii pe termen scurt si mediu, precum si la armonizarea dezechilibrelor intre generatii”.

*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani