Grid star
eveniment

CIOLOS IN CAPUL LUI ORBAN – Fostul premier il desfiinteaza pe actualul premier

Fostul premier Dacian Ciolos (foto dreapta) intervine in scandalul provocat de fotografia in care Ludovic Orban (foto stanga) si cativa ministri au fost surprinsi in timp ce beau, fumeaza si nu poarta masti de protectie, masura obligatorie impusa de autoritati cetatenilor, totul intamplandu-se in Guvernul Romaniei.

Dupa ce Ludovic Orban a anuntat ca a platit amenda pentru ca a fumat intr-un spatiu inchis si nu a purtat masca, Ciolos ii transmite actualui premier ca acest lucru nu este un merit politic, nu te face om de stat si nici nu este normal sa se laude ca respecta legile:

Sa te ghidezi dupa ideea 'fa ce spune popa, nu ce face popa' ramane un mod ipocrit de a gandi relatiile sociale”.

Fostul premier arata intr-o postare pe Facebook ca un demnitar trebuie sa fie mult mai atent decat un cetatean obisnuit, iar faptul ca in societatea noastra acest mod de gandire nu e unul obisnuit constituie o problema majora care decredibilizeaza insusi statul si institutiile sale:

"Nu putem astepta ca cetatenii sa creada in stat daca demnitarii sai nu se iau in serios - pe ei insisi, dar si functia pe care o ocupa”.

Iata postarea facuta pe Facebook de Dacian Ciolos:

“Un demnitar in stat trebuie sa accepte ca aceasta functie implica o uriasa responsabilitate, pentru ca prin comportamentul sau el stabileste un exemplu de conduita publica. Sa te ghidezi dupa ideea „fa ce spune popa, nu ce face popa“ ramane un mod ipocrit de a gandi relatiile sociale.

Un cetatean obisnuit poate depasi viteza legala si, ca urmare, sa plateasca linistit o amenda. Un demnitar nu are aceeasi lejeritate in a incalca legea. Un demnitar e dator sa fie mult mai atent decat un cetatean obisnuit, iar faptul ca in societatea noastra acest mod de gandire nu e unul obisnuit constituie o problema majora care decredibilizeaza insusi statul si institutiile sale.

Nu putem astepta ca cetatenii sa creada in stat daca demnitarii sai nu se iau in serios - pe ei insisi, dar si functia pe care o ocupa.

Raman la parerea ca discutia excesiva a fotografiei de la Guvern este o furtuna intr-un pahar cu apa, din care taberele PSD si PNL incearca sa obtina avantaje politice caraghioase. PSD e ultimul partid care sa invoce bun-simt in conduita publica. Nu ne ajung cateva zile ca sa enumeram incalcarile regulate ale bunului-simt civic din partea acestui partid. Si nici PNL nu exceleaza in acest caz.

Domnului Orban ii transmit un mesaj simplu: Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat si nici nu e normal sa te lauzi ca respecti legile, pentru ca este datoria tuturor sa faca acest lucru, fie ca vorbim despre cetatenii obisnuiti, fie ca vorbim despre demnitari.

In rest, nu mai e nimic de zis pe acest subiect. Astept cu interes lista cu proiectele Guvernului, mecanismele administrative prin care se pregateste absorbtia miliardelor de la Uniunea Europeana si un raspuns de la PSD si PNL pe tema dezbaterii pe care le-am propus-o”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani