Grid star
eveniment

AJUTOR DE STAT PENTRU TURISM – Memorandumul a ajuns la Palatul Victoria. Se deconteaza cheltuielile operatorilor din domeniu. Bugetul este de milioane (Document)

Guvernul Ciuca va dezbate in sedinta de miercuri, 18 ianurie 2023, un memorandum care prevede sustinerea operatorilor din domeniul turismului pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica internationala, precum si a produselor/serviciilor turistice din Romania.

Valoarea totala estimata a ajutoarelor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de minimis este de 7.400.000 lei.

Potrivit documentului, ajutoarele acordate in cadrul schemei de minimis privind participarea intreprinderilor cu activitate de turism la manifestarile expozitionale, in pavilioanele nationale, standurile specializate ori miniexpozitiile la care participa in strainatate Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT) constau in sprijin financiar de la bugetul de stat astfel:
a) 50% din cheltuielile reprezentand pretul transportului extern, fara a depasi echivalentul in lei a 500 euro, calculat la data semnarii actului final privind furnizarea ajutorului de minimis pentru 1 reprezentant/operator economic;

b) 50% din cheltuielile reprezentand pretul primei nopti de cazare, pentru cate un participant de la fiecare operator economic expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru institutiile publice;

c) 100% din cheltuielile pentru: taxa de participare, inchirierea de spatiu pentru stand de la organizatori, personalizarea, amenajarea si decorarea standului.

Depunerea documentatiei

Operatorii economici depun/transmit in aplicatie la MAT documentatia pentru participarea la manifestari expozitionale, astfel:
a) pentru cele care se desfasoara in primul semestru al anului, pana la data de 15 ianuarie al anului respectiv, dar nu mai tarziu de 30 de zile inainte de inceperea targului;
b) pentru cele care se desfasoara in semestrul al doilea al anului, pana la data de 15 mai al anului respectiv, dar nu mai tarziu de 30 de zile inainte de inceperea targului.

200 de beneficiari ai programului

Schema de minimis se aplica pana la 31 decembrie 2023. Valoarea totala estimata a ajutoarelor care pot fi acordate in cadrul schemei de ajutor de minimis este de 7.400.000 lei in 2023, din fonduri de la bugetul de stat, in limita creditelor bugetare si de angajament aprobate anual prin legea bugetului. Numarul mediu al beneficiarilor in cadrul prezentei scheme de ajutor de minimis este de 200 de expozanti anual.

*Cititi aici memorandumul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani