Grid star
eveniment

PROGRAM DE PATRIOTISM ECONOMIC PENTRU PRODUCATORII ROMANI – Cum va muta Florin Citu? (Document)

In timp ce multe tari din Europa, dar nu numai, promoveaza si sustin producatorii locali si consumul produselor autohtone, rafturile magazinelor de la noi abunda de produse de import, in detrimentul celor autohtone. Iar cei care au de suferit sunt producatorii autohtoni, care cu greu isi fac loc pe piata.

In aceste conditii, deputatul PSD Andi Cristea vine cu o propunere laudabila, in opinia noastra: Program de patriotism economic pentru producatori, si il intreaba pe premierul Florin Citu daca are de gand sa o sustina.

Intr-o interpelare adresata premierului, deputatul PSD aminteste ca presedintii unor importante state din comunitatea euro-atlantica, respectiv presedintele Frantei, Emanuel Macron si presedintele SUA, Joe Biden, au anuntat programe economice dedicate sustinerii producatorilor nationali – Made in France, respectiv Buy American:

„Va adresez rugamintea sa precizati in scris daca intentionati sa preluati acesta idee in sprijinul producatorilor romani si care sunt masurile pe care urmeaza sa le implementati in acest sens”.

Iata interpelarea deputatului PSD Andi Cristea:

„Stimate domnule Prim-ministru, Recent, presedintii unor importante state din comunitatea euro-atlantica, respectiv Presedintele Frantei, Emanuel Macron si Presedintele SUA, Joe Biden au anuntat programe economice dedicate sustinerii producatorilor nationali – Made in France, respectiv Buy American. Programul introdus de ministrul de finante francez Bruno Le Maire - de "patriotism economic" - a dus la o preponderenta de 95% a produselor de origine franceze pe rafturile supermarketurilor.
Va adresez rugamintea sa precizati in scris daca intentionati sa preluati acesta idee in sprijinul producatorilor romani si care sunt masurile pe care urmeaza sa le implementati in acest sens”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani