Grid star
eveniment

VINE MAREA INFLATIE - Prognoza dupa performantele guvernarii de dreapta: "Cred ca euro va depasi 5 lei. Urmeaza cea mai mare inflatie pe care a avut-o Romania in ultimii 30 de ani”

Prognoza a liderului PSD Marcel Ciolacu dupa ce a analizat activitatea Guvernului de dreapta condus de Florin Citu: urmeaza cea mai mare inflatie din ultimii 30 de ani.

Ciolacu a declarat in emisiunea lui Victor Ciutacu de la Romania Tv, Punctul Culminant, emisiune la care a participat si senior-editorul Lumea Justitiei (luju.ro) si Lumea Banilor (luba.ro), Razvan Savaliuc, ca urmeaza cea mai mare inflatie pe care a avut-o Romania in ultimii 30 de ani. Presedintele PSD crede ca euro va depasi 5 lei, iar FMI va veni in Romania la inceputul anului viitor.

Ciolacu, care a facut referire la statistici, arata ca 31,2 % romani traiesc la limita saraciei, 90% dintre angajati castiga sub 1.000 de euro/ pe luna, 2 milioane pensionari traiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe luna, 940.000 de romani traiesc cu pensia sociala minim garantata de 800 de lei/pe luna, 1,6 milioane de romani au salariul minim pe economie, 3,6 milioane de copii au alocatie care nu a fost dublata, dintre care 1,38 milioane de copii traiesc in saracie”.
Ciolacu a anuntat ca PSD va propune in Parlament un pachet de masuri pentru compensarea efectelor inflatiei.

Iata declaratiile facute de Marcel Ciolacu:

"31,2 % romani traiesc la limita saraciei, 90% dintre angajati castiga sub 1.000 de euro/ pe luna, 2 milioane pensionari traiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe luna, 940.000 de romani traiesc cu pensia sociala minim garantata de 800 de lei/pe luna, 1,6 milioane de romani au salariul minim pe economie, 3,6 milioane de copii au alocatie care nu a fost dublata, dintre care 1,38 milioane de copii traiesc in saracie!. Asta este Romania reala, nu Romania domnului Citu care nu stie cat costa o paine (...).

Ne mai lipseste FMI-ul. In ianuarie-februarie o sa vina, fiindca suntem statul european cu cel mai mare deficit excesiv, care va trebui stopat. Toata lumea a bagat bani in capital autohton, mai putin Romania. E un an ratat, cu un deficit bugetar, anul trecut de 10 la suta, anul acesta ne vom inchide tot cu 10%. Sa vedem cu cat se inchide euro, cred ca va depasi 5 lei.
Urmeaza cea mai mare inflatie pe care a avut-o Romania in ultimii 30 de ani”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani