Grid star
eveniment

SPRIJIN PENTRU ANTREPRENORI – Ministrul Turismului: "Traditiile populare trebuie sa mearga mai departe” (Document)

Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT) a lansat vineri, 16 septembrie 2022, in consultare publica, proiectul de procedura pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevazuta in cadrul Programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului.

"Traditiile populare trebuie sa mearga mai departe! Nu putem risca pierderea unor dintre cele mai importante mestesuguri, care ne atesta unicitatea, drept urmare vom demara, la nivel de minister, un program care sa sprijine si sa promoveze aceste activitati in fata publicului larg, inclusiv international. Initiativa se concentreaza pe organizarea unui targ national, care sa reuneasca persoanele care practica cu pasiune si dedicare aceste meserii si, prin amploarea evenimentului, sa aducem o contributie la relansarea produselor si serviciilor de mica industrie si artizanale, desfasurate individual sau organizat, prin intermediul asociatiilor sau altor organizatii”, a declarat ministrul antreprenoriatului si turismului, Constantin-Daniel Cadariu (foto).

Produse autohtone

Astfel, in cadrul Targului national pentru artizanat si mestesuguri 2022, organizat de catre una dintre cele noua Agentii pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovarea Exportului (AIMMAIPE), aflate in coordonarea MAT, mestesugarii si artizanii isi vor prezenta produsele, in cadrul standurilor proprii, si vor putea presta activitati economice, in conditiile legislatiei in vigoare.
Suplimentar, acestia au posibilitatea desfasurarii unor sesiuni de ateliere de lucru pentru vizitatorii interesati, in cadrul carora sa explice si sa demonstreze practic cum se obtin produsele lor, respectand in tot acest timp traditia populara. Participarea expozantilor este gratuita, aplicantii find selectati in urma inscrierii electronice in cadrul programului.
Fiecaruia dintre beneficiari ii vor fi suportate cheltuielile pentru cazare si transport, inclusiv al produselor acestora la/de la eveniment, in suma forfetara de 2.500 lei. Bugetul total al programului, pentru anul in curs, este in valoare de 1.000.000 lei.
"Promovarea spiritului antreprenorial este un alt deziderat al mandatului meu, in calitate de ministru liberal. Decizia de a da startul procedurilor necesare pentru organizarea TIMM 2022 se aliniaza, astfel, misiunii de a stimula dezvoltarea afacerilor romanesti, in ideea imbunatatirii performantelor economice si tehnice ale acestora. Evenimentul va contribui la castigarea de piete noi pentru produsele si serviciile locale, influentand inclusiv cererea interna, si va facilita stabilirea unor legaturi parteneriale si incheierea unor contracte de afaceri”, a precizat Cadariu.

Targul brandurilor

"Targul brandurilor nationale (TIMM 2022) va fi organizat, la fel ca cel dedicat mestesugarilor si artizanilor, de catre una dintre cele noua AIMMAIPE, aflate in coordonarea MAT, sub forma unei expozitii cu vanzare. In scopul promovarii produselor si serviciilor realizate de catre participanti, precum si al cresterii numarului intreprinzatorilor de succes, se vor desfasura, concomitent, seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru si prezentari. Participarea la eveniment a expozantilor este gratuita, aplicantii find selectati in urma inscrierii electronice in cadrul programului. Suplimentar, fiecaruia dintre beneficiari ii va fi acordata o suma forfetara in valoare de 1.500 lei, conditionata de prezenta zilnica la targ, pe intreaga perioada de desfasurare a acestuia. Bugetul total al programului, pentru anul in curs, este in valoare de 1.000.000 lei”, potrivit MAT.

*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani