Grid star
eveniment

CRESTE SALARIUL MINIM – In unele domenii va ajunge la 4.500 lei. Anuntul ministrului Investitiilor

Ministrul Investitiilor, Adrian Caciu (foto), anunta ca salariul minim creste de la 1 octombrie 2023. In prezent este 3.000 lei, cu exceptia unor domenii. Potrivit acestuia, cresterea este de minim 300 lei.

Astfel, salariul minim va creste la “3.300 cel putin si in constructii de la 4000 la 4500 de lei”, a declarat Caciu la Antena 3 CNN. In ceea ce priveste o noua crestere a salariului minim din ianuarie 2024, ministrul a declarat ca acest lucru nu a fost inca stabilit in cadrul coalitiei.

”Nu a existat aceasta discutie, va fi o evaluare probabil si o discutie facuta cu mediul de afaceri. Trebuie sa se si poata sustine”.

Ministrul Investitiilor a anuntat ca urmatoarea data la care cardurile de alimente vor fi alimentate este 15 octombrie:

Cardurile de alimente s-au dat in august, partea de august si septembrie, urmeaza transa din octombrie, octombrie-noiembrie, deci in 15 octombrie va fi inca o incarcare de carduri cu 250 de lei”.

Acesta promite ca romanii in situatii vulnerabile vor primi ajutor de la stat si in anul urmator:

”Ce pot sa va spun este ca masura cardurilor de alimente va continua si dupa 1 ianuarie 2024. Asta pot sa va spun sigur”.

Mai putini bani

In iulie 2023, castigul salarial mediu brut a fost 7.317 lei, cu 47 lei (-0,6%) mai mic decat in luna iunie. Castigul salarial mediu net a fost 4.565 lei, in scadere cu 35 lei (-0,8%) fata de luna iunie 2023. Potrivit Institului National de Statistica, valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei, inclusiv activitati de servicii informatice, (10.584 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (2.546 lei). In sectorul bugetar , in luna iulie 2023, castigul salarial mediu net a scazut usor comparativ cu luna precedenta in invatamant (-3,0%, in principal ca urmare a acordarii biletelor de valoare in lunile precedente, precum si a reducerii sumelor reprezentand plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacantei scolare), in administratia publica (-0,6%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (-0,5%)

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani