Grid star
eveniment

STATUL DECONTEAZA CHELTUIELILE – Banii pentru investitii din programul "Anghel Saligny" pot fi trasi

Ministerul Dezvoltarii  condus de Cseke Attila (foto) a virat 8.607.463,75 de lei pentru decontarea facturilor a 10 obiective de investitii finantate prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”.

Facturile au fost depuse de autoritatile locale pentru lucrari care vizeaza atat modernizarea unor strazi si drumuri de interes local, cat si extinderea unor retele de alimentare cu apa si de canalizare, a declarat ministrul Cseke Attila.

Cseke Attila a mai semnat 43 de noi contracte de finantare, depuse prin componentele C5 – Valul Renovarii si C10 – Fondul Local din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Contractele au fost incheiate intre autoritatile publice locale din 26 de unitati administrativ-teritoriale si ministerul Dezvoltarii si au o valoare totala de 207.562.627,03 lei.

Valul Renovarii

Astfel, prin Valul Renovarii, au fost semnate 33 de contracte, in valoare de 180.930.076,35 de lei, pe care autoritatile locale din 17 localitati le-au depus pentru consolidarea seismica si renovarea energetica a unor cladiri rezidentiale multifamiliale, precum si a unor institutii de invatamant, unitati medicale si sedii administrative.

Prin Fondul Local, potrivit ministerului Dezvoltarii, au fost semnate 10 contracte, in valoare totala de 26.632.550,68 de lei, depuse de 9 autoritati administrativ-teritoriale, pentru reabilitarea in vederea cresterii eficientei energetice a unor institutii de invatamant si asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achizitionarea de mobilier urban, sisteme digitale de transport si sisteme inteligente de management al datelor spatiale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani