Grid star
eveniment

PLAFONAREA PRETURILOR LA ENERGIE – Incepe strangerea de semnaturi: “Lumina si caldura nu trebuie sa se transforme in produse de lux pentru romani”

Deputatul PSD Gheorghe Simon anunta ca preturile la energia electrica si gaze naturale trebuie plafonate, motiv pentru care social-democratii incep sa stranga semnaturi.


Acesta arata intr-o declaratie postata pe site-ul Camerei Deputatilor ca romanii privesc cu ingrijorare explozia preturilor la energia electrica si gaze naturale:

“Pentru o familie cu venituri medii si doi copii scolari, plata facturilor lunare a ajuns un lux pe care nu si-l mai pot permite. Asa cum am atras atentia inca din vara, romanii au ajuns sa munceasca doar pentru a plati facturile la utilitati. Aceasta bataie de joc la adresa romanilor trebuie sa inceteze!”.

Proiect de lege

Potrivit lui Simon, pentru a sprijini romanii, Biroul Politic Permanent a luat decizia ca organizatiile PSD sa demareze o actiune de strangere de semnaturi de la cetateni pentru legea privind plafonarea preturilor la energie electrica si gaze naturale. PSD va instala corturi in zonele urbane si va desfasura o campanie din usa in usa, precum si o campanie online:
“Parlamentarii puterii trebuie sa-si aminteasca faptul ca au fost alesi sa-i reprezinte pe cetateni in Parlament. Au, deci, datoria de a respecta vointa celor care i-au votat, daca aceasta se exprima sub forma unor semnaturi prin care li se cere un vot pentru plafonarea preturilor la energie si gaze naturale. Lumina si caldura nu trebuie sa se transforme in produse de lux pentru romani, ele trebuie sa ramana accesibile prin plafonarea preturilor”.
PSD este in prezent singura formatiune parlamentara care a depus un proiect de lege pentru plafonarea preturilor al gaze si electricitate, pe o durata de 6 luni. Nivelul de plafonare va fi la pretul mediu din perioada martie-septembrie 2021.
De asemenea, legea mai prevede o compensare cu 50% a scumpirilor platite de romani in ultimele 6 luni.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani