Grid star
eveniment

LEGEA OFFSHORE A FOST APROBATA – Prevederile. Klaus Iohannis are ultimul cuvant

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, 18 mai 2022, in calitate de for decizional,  legea offshore care permite exploatarea gazelor din Marea Neagra. Urmeaza ca legea sa fie trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgata.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anuntat ca legea a fost adoptata cu 248 de voturi pentru. Potrivit acestuia, a fost adoptat un set de masuri privind stabilitatea regimului fiscal si de redevente petroliere, precum si eliminarea impozitarii suplimentare a veniturilor pentru preturile de vanzare la care investitorii nu realizeaza supraprofituri (intre 45,71 lei/MWh si 85 lei/MWh), cu mentinerea grilei de impozitare in urma practicarii unor preturi mai mari de 85 lei/MWh.
De asemenea, ministrul Energiei a anuntat intr-o postare pe facebook ca a fost adoptata cresterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investitiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitarii deducerii investitiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adancime mai mari de 3000 m si eliminarea utilizarii pretului de referinta in determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.

Iata anuntul ministrului Energiei:

Este oficial: legea offshore care permite exploatarea gazelor din Marea Neagra a fost adoptata cu 248 de voturi pentru!
Vreau sa le multumesc tuturor colegilor parlamentari pentru ca au inteles cat de important este sa avem gaz romanesc in casele romanilor, sa devenim un stat independent energetic si un jucator in regiune!
Am adoptat un set de masuri privind stabilitatea regimului fiscal si de redevente petroliere, precum si eliminarea impozitarii suplimentare a veniturilor pentru preturile de vanzare la care investitorii nu realizeaza supraprofituri (intre 45,71 lei/MWh si 85 lei/MWh), cu mentinerea grilei de impozitare in urma practicarii unor preturi mai mari de 85 lei/MWh.
De asemenea, a fost adoptata cresterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investitiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitarii deducerii investitiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adancime mai mari de 3000 m si eliminarea utilizarii pretului de referinta in determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani