Grid star
eveniment

PRIMA COMUNA CU METROU – Premiera in Romania

Premiera in Romania: o comuna va avea metrou. Proiectul a fost deja demarat, in acest moment aflandu-se in etapa realizarii documentatiei necesare.

Totul se va intampla langa Bucuresti. Comuna Berceni va deveni prima comuna din Romania care va dispune de metrou. Anuntul a fost facut in urma cu cateva zile de primarul Sectorului 4 Daniel Baluta, care deja a dat startul lucrarilor la prelungirea magistralei de metrou M2 (Pipera-IMGB) pana la soseaua de centura.

“Linia de metrou M2 nu se va opri pe Soseaua Berceni! Lucram, impreuna cu Consiliul Judetean Ilfov, la un proiect care o va prelungi cu doua sau trei statii către comuna Berceni” - Daniel Baluta, pe Facebook.

In acest sens, edilul Sectorului 4 a explicat ca proiectul pe care doreste sa il implementeze cu Consiliul Judetean Ilfov, condus de Stefan Hubert Thuma, prevede construirea a doua sau trei statii de metrou in interiorul comunei Berceni. Fapt care va lega comuna Berceni (devenita in ultimii ani una dintre localitatile cu cea mai mare dezvoltare) de Capitala, inclusiv prin intermediul unei linii de metrou, in conditiile in care deja exista linii de autobuze care fac legatura intre Bucuresti si Berceni.

Iata declaratiile primarului Sectorului 4 Daniel Baluta, oferite intr-un interviu acordat Ziarului Financiar:

Ne-a interesat foarte mult sa analizam Sectorul 4 intr-un intreg al Bucurestiului, respectiv al zonei metropolitane. De aceea am generat aceste colaborari cu alte institutii ale statului, si am dat exemplul Metrorex si Ministerul Transporturilor, insa si cu UAT-uri vecine, cum este UAT Popesti-Leordeni unde suntem aproape de incheierea pasarelei pietonale intre Sectorul 4 si Popesti-Leordeni peste linia de metrou. Nu in ultimul rand suntem in procedura de realizare a documentelor cu Consiliul Judetean Ilfov pentru a genera un nou parteneriat spre a putea aplica impreuna pentru Programul National de Infrastructura Mare, avand ca obiectiv inca doua sau trei statii de metrou, practic pana in comuna Berceni. Scopul nostru este sa judecam acest ansamblu ca pe o zona metropolitiana, scopul nostru este sa gandim toata aceasta regiune ca un important hub tehnologic, o posibilitate ca orasul sa se dezvolte intrucat avem spatii in care se pot organiza activitati economice, sociale, culturale, sportive”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani