Grid star
eveniment

SE INCHIDE CENTRUL BUCURESTIULUI PENTRU MASINI – Nicusor Dan le-a dat vestea soferilor

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto dreapta) anunta ca incepand cu 29 mai, in centrul Bucurestiului strazile vor fi deschise pentru pietoni si inchise pentru masini, pe durata weekend-urilor. Este o invitatie pentru bucuresteni de a iesi in aer liber, a spus edilul:

"Anunt proiectul Strazi deschise, pe care il lansam pe 29 mai.
Este vorba de sapte zone in Bucuresti, din centru, de la Bd. Kiseleff, care continua cu Calea Victoriei, pana la Dambovita. Aceste zone vor fi deschise in fiecare weekend de sambata de la ora 11.00 pana duminica, la ora 21.00.
Este o invitatie pentru bucuresteni de a iesi in aer liber. Este un model pe care orasele occidentale l-au experimentat.

In al doilea rand, vrem sa dam posibilitatea comunitatilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spatiul public.
In al treiea rand, este un test pentru un program mult mai ampu pe care vrem sa-l facem anul viitor in care sa deschidem zonele centrale si cu strazi din cartiere", a declarat, potrivit digi 24, Nicusor Dan.

Plimbare pana in octombrie

Potrivit Asociatiei Romane pentru Cultura, Educatie si Normalitate, proiectul “Strazi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de strazi si 11,66 km de strazi pietonalizate temporar in fiecare sambata si duminica, intre 11.00 – 23.00, in perioada 29 mai – 17 octombrie 2021.
Zonele pietonale vor fi active in perioada 29 mai 2021 – 17 octombrie 2021, in fiecare sambata si duminica,  in intervalul orar 11.00 – 23.00, care poate fi modificat in functie de restrictiile impuse de autoritati. Circulatia in aceste zone va fi posibila pentru rezidenti (cu reducerea vitezei de deplasare la 10km / ora pe segmentele pietonalizate), dar si pentru vehiculele care apartin serviciilor de urgenta.

„Strazi Deschise” cuprinde urmatoarele zone:

Zona 1 – delimitata de Bd. Ion Mihalache – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Aviatorilor – Piata Victoriei, cu restrictionarea circulatiei rutiere pe Bd. Kiseleff, intre Str. Arh. Ion Mincu si P-ta Victoriei si pe Str. Barbu Delavrancea, intre Bd. Ion Mihalache si Str. Arh. Ion Mincu;
Zona 2 – restrictionarea circulatiei rutiere pe Calea Victoriei, intre Piata Victoriei si Piata Natiunile Unite, cu asigurarea traversarilor la urmatoarele artere:
– Str. Sevastopol spre Str. Grigore Alexandrescu
– Str. Gheorghe Manu
– Bd. Dacia
– Str. Stirbei Voda
– Str. Episcopiei spre C.A. Rosetti spre Str. Dem I. Dobrescu
– Str. Ion Campineanu
– Bd. Regina Elisabeta
– restrictionarea circulatiei rutiere pe strazile adiacente la Calea Victoriei si conform zonelor enuntate in cele de mai jos;
Zona 3 – delimitata de Calea Victoriei – Bd. Dacia – D.I. Mendeleev – Str. George Clemenceau – Str. Episcopiei, cu restrictionarea circulatiei rutiere pe Str. George Enescu, intre Str. George Clemenceau si Calea Victoriei, si total pe Str. Biserica Amzei, Piata Amzei si Str. G-ral Christian Tell;
Zona 4 – delimitata de Str. Episcopiei – Str. George Enescu – Bd. Gh. Magheru – Str. C.A. Rosetti – Calea Victoriei, cu restrictionarea circulatiei rutiere pe Str. Benjamin Franklin, Str. Nicolae Golescu si Str. Anastasie Simu;
Zona 5 – delimitata de Bd. Gh. Magheru – Str. George Enescu – Piata Lahovari – Bd. Dacia – Str. Aurel Vlaicu – Str. Icoanei – Str. I.L. Caragiale – Str. Maria Rosetti, cu restrictionarea circulatiei rutiere pe Str. J.L. Calderon, intre Str. Maria Rosetti si Str. Dumbrava Rosie, pe Str. Dumbrava Rosie, intre Str. J.L. Calderon si Str. Aurel Vlaicu, pe Str. Pitar Mos, intre C.A. Rosetti si Str. Dionisie Lupu, pe Str. Pictor Arthur Verona, intre Str. J.L. Calderon si A.D. Xenopol si intre Str. Dionisie Lupu si Bd. Gh. Magheru, si pe Str. G-ral Eremia Grigorescu intre Piata Gh. Cantacuzino si Piata Lahovari; se va mentine circulatia rutiera pe Str. Polona, pe Str. A.D. Xenopol si pe Str. Dionisie Lupu;
Zona 6 – delimitata de Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Str. Anghel Saligny – Str. Lipscani – Str. Ion Brezoianu – Str. Domnita Anastasia – Str. Eforie, cu restrictionarea circulatiei rutiere pe Str. Lipscani, intre Calea Victoriei si Str. Ion Brezoianu, pe Str. Domnita Anastasia intre Calea Victoriei si Str. Eforie, si total pe Str. Mihai Voda, Str. Ilfov, Str. Inginer Guglielmo Marconi si Str. Dumitru Raureanu;
Zona 7 – delimitata de Bd. I.C. Bratianu – Str. Halelor – Splaiul Independentei – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, cu restrictionarea circulatiei rutiere pe Str. Doamnei, intre Bd. I.C. Bratianu si Calea Victoriei, pe Str. Academiei intre Str. Doamnei si Str. Regina Elisabeta si pe Str. Ion Ghica intre Bd. I.C. Bratianu si Str. Doamnei, restul strazilor fiind exclusiv pietonale conform D.P.G. nr. 766/2005 privind Centrul Istoric.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani