Grid star
eveniment

COLABORATOAREA LUI ORBAN, IN DOSARUL DNA – Legaturile premierului Orban cu patroana firmei care ar fi trebuit sa dea mita de 760.000 euro, de care DNA il acuza pe directorul Unifarm Eugen Adrian Ionel. Simona Ciulavu a fost prezentata drept: “O buna priet

Oare exista motive de ingrijorare pentru premierul Romaniei Ludovic Orban? Punem intrebarea in contextul scandalului Unifarm, in care directorul acestei companii Eugen Adrian Ionel a fost inculpat pentru luare de mita, si avand in vedere unul dintre personajele implicate in afacere. Ne referim la Simona Ciulavu, fosta colaboratoare a lui Ludovic Orban si, conform unor informatii publice, chiar prietena cu actualul prim-ministru.

Simona Ciulavu detine societatea BSG Business Select, firma care a incheiat cu Unifarm un contract de livrare de masti de protectie si combinezoane si de la care, acuza DNA, ar fi trebuit sa ajunga mita de 760.000 euro pentru directorul Unifarm Eugen Adrian Ionel (click aici pentru a citi). Intreaga afacere a fost prezentata in urma cu doua luni de Rise Project, care cu acea ocazie a oferit detalii despre legaturile mai vechi dintre patroana BSG Business Select, Simona Ciulavu, si premierul Ludovic Orban (foto). Informatiile au fost readuse in prim plan de site-ul Flux24, in contextul dosarului deschis de DNA impotriva directorului Unifarm.

De la Primaria Capitalei la Mininisterul Transporturilor al lui Ludovic Orban

Arestata si apoi condamnata in trecut pentru santaj si implicare in activitatile infractionale ale Clanului Sportivilor din Capitala, Simona Ciulavu a fost angajata la Primaria Capitalei in perioada in care Adriean Videanu era primar general, iar Ludovic Orban viceprimar. A stat la Primaria Capitalei pana in 2008, cand a plecat la Ministerul Transporturilor, ocupand postul de consilier principal in directia de monitorizare a achizitiilor publice. Coincidenta, ministru al Transporturilor era fostul viceprimar al Capitalei Ludovic Orban, actual premier al Romaniei, cel in timpul caruia s-a incheiat contractul investigat astazi de DNA.

Berceanu devoaleaza relatia Orban-Ciulavu

Dar nu doar atat. Aceeasi Simona Ciulavu a fost prezentata public drept o prietana a lui Ludovic Orban. Iar cel care a facut-o a fost Radu Berceanu, ex-ministru al Transporturilor.

In 2009, Radu Berceanu a dat-o afara pe Simona Ciulavu de la minister, explicand ca aceasta fusese adusa in institutie de catre Ludovic Orban, in baza relatiilor apropiate dintre cei doi. “Doamna Ciulavu a fost colega, buna prietena si apropiata colaboratoare la Primaria Capitalei a domnului ministru Ludovic Orban. Domnul Ministru Ludovic Orban, datorita acestei apropieri stranse si prietenii de nezdruncinat, a luat-o la Ministerul Transporturilor, anul trecut, in luna mai. Ca sa poata s-o ia, pentru ca stia ca are o serie de lucruri, i-a acceptat venirea fara cazier sau cu cazier nu stiu cum, partial color, pe proprie raspundere”, preciza Radu Berceanu, la acel moment.

Interesante legaturi, nu-i asa?

Asta da coincidenta

Pe de alta parte, daca ne uitam la modul in care s-au derulat lucrurile in afacerea BSG Business Select-Unifarm, observam ca Simona Ciulavu a mutat la fix. Ca si cum ar fi avut un pont.

Concret, potrivit Rise Project, societatea BSG Business Select a fost detinuta de un cetatean iranian pana in 11 martie 2020, data la care Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemia de coronavirus. Ce sa vedeti, in 11 martie 2020, pachetul majoritar de actiuni a fost preluat de nimeni alta decat fosta colaboratoare a lui Orban, Simona Ciulavu. In 16 martie 2020, ziua in care presedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenta, BSG Business Select a devenit platitoare de TVA, iar in 18 martie 2020 a inceput transportul de masti si combinezoane catre Unifarm.

A naibii coincidenta...

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani