Grid star
eveniment

PROGRAMUL RABLA – Vesti bune: Se suplimenteaza bugetul cu 400 milioane de lei

Bugetul programelor Rabla Clasic si Rabla Plus vor fi suplimentate cu cate 200 de milioane de lei fiecare. Banii vor fi alocati din 21 august pentru Programul Rabla Plus si cu data de 28 august pentru Programul Rabla Clasic.


Valoarea alocata Programului Rabla Plus in anul 2020 a fost de 200 de milioane de lei. Acest program s-a bucurat de un interes impresionant din partea solicitantilor, iar in anul 2021 bugetul alocat este triplu, respectiv 600 de milioane de lei, rezultand un buget total aferent anilor 2020 si 2021 de 800 de milioane de lei.

Peste 1 miliard de lei

De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, ritmul inscrierilor s-a mentinut crescut, ceea ce a condus la alocarea de noi sume. Pentru acest program, valoarea alocata in anul 2020 a fost de 405 milioane de lei, iar in anul 2021, ca urmare a acestei suplimentari, bugetul alocat este de 640 de milioane de lei, rezultand astfel o valoare totala alocata pentru acest program, cumulat in anii 2020 si 2021 de 1,045 miliarde de lei.

Prima de casare

Potrivit Administratiei Fondului de Mediu, institutie aflata in coordonarea ministerului Mediului condus de Tanczos Barna (foto), in cadrul Programului Rabla Clasic valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achizitionarii autoturismelor cat mai putin poluante, in functie de tehnologia folosita sunt de 1.500 de lei pentru autovehiculele cu emisii scazute si 3.000 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid.
Ecobonusurile se pot cumula in cazul in care masina noua indeplineste ambele conditii, ajungandu-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din pretul total al autovehiculului nou. Pentru achizitionarea de motociclete noi in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, se acorda o prima de casare de 5.500 de lei.

Masini electrice

In cadrul Programului Rabla Plus, se acorda doua tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru masinile pur electrice si 20.000 de lei pentru masinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.
Persoanele care renunta la o masina veche, poluanta, si achizitioneaza un autovehicul electric beneficiaza atat de prima de casare acordata prin Programul Rabla Clasic, in valoare de 7.500 de lei, cat si de ecotichetul alocat in cadrul Programului Rabla Plus. Cuantumul finantarii pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar cine doreste sa achizitioneze o motocicleta electrica si preda o masina uzata, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare in valoare de 5.500 de lei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani