Grid star
eveniment

GUVERNUL CITU DA BANI PENTRU LEGEA LUI DRAGNEA – Premierul urmeaza sa semneze (Document)

Legea initiata de ex-liderul PSD Liviu Dragnea pentru sustinerea producatorilor de rosii isi dovedeste utilitatea.


Dupa ce in iunie guvernul condus de Florin Citu a adoptat Hotararea pentru aprobarea programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021, ministerul Agriculturii a pus acum in dezbatere publica Hotararea pentru modificarea si completare HG 651/ 2021 pentru aprobarea programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021.

Concret, in proiect se precizeaza ca se suplimenteaza valoarea maxima a sprijinului financiar de ajutor de minimis cu 210 euro/cultura/1.000 mp/beneficiar si se acorda in lei, la cursul de schimb, cu conditia ca beneficiarul sa nu depaseasca suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare.
Potrivit proiectului, resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in suma 153.730 mii lei, reprezentand echivalentul a maximum 31.551 mii euro si se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Iata ce prevedea HG adoptata in iunie, care se doreste a fi modificata:

Schema de ajutor de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei in anul 2021, pentru sustinerea productiei de legume cultivate in spatii protejate:
a) ardei gras si/sau ardei lung;
b) castraveti
c) tomate;
d) vinete.

Sprijinul financiar


Valoarea maxima in euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultura1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro si se acorda in lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de catre Banca Centrala Europeana, la data de 30 septembrie 2020, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de inscriere in program si in cele doua exercitii financiare precedente.
Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiarilor intr-o singura transa, in anul 2021.
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in suma de 150.000 mii lei, reprezentand echivalentul a maximum 30.785 mii euro si se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2021.

*Cititi aici Proiectul HG

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani