Grid star
eveniment

IOHANNIS SE INTALNESTE CU BIDEN – Discutiile au loc in Polonia

Presedintele Klaus Iohannis va fi in aceeasi incapere cu liderul SUA, Joe Biden. Intalnirea are loc miercuri, 22 februarie 2023.

Iohannis va participa la Varsovia, Polonia, alaturi de presedinteleAndrzej Duda, la reuniunea extraordinara a Formatului Bucuresti 9 (B9), avandu-i ca invitati pe Presedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, si pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.
Summitul B9 se desfasoara in contextul implinirii unui an de la declansarea razboiului de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, si are ca obiectiv continuarea coordonarii dintre Aliatii de pe Flancul Estic al NATO si SUA, pe fondul provocarilor de securitate generate de razboi.

Parteneri vulnerabili

Agenda discutiilor va viza continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, il acorda Ucrainei, sustinerea pentru aspiratiile sale euroatlantice, precum si demersurile continue ale NATO de intarire a posturii sale de descurajare si aparare pe Flancul Estic.
„Vor fi abordate, de asemenea, modalitatile de tragere la raspundere a Rusiei, prin instrumente de drept international, pentru crimele comise in Ucraina. O atentie speciala va fi acordata si partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntata cu provocari crescute de securitate”, anunta Administratia Prezidentiala.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani