Grid star
eveniment

NICUSOR DAN, ACUZAT – Inlocuirea conductelor de termoficare: “Ne-a anuntat ca va face un act de coruptie”

Acuzatii la adresa primarului Capitalei Nicusor Dan dupa ce acesta a anuntat ca a chemat mai multe firme pentru a discuta despre modernizarea retelei de termoficare.

Fostul edil Gabriela Firea spune intr-o postare pe Facebook ca fapta oricarui ministru, primar sau presedinte de Consiliu Judetean care ar chema niste firme cu care sa discute despre o licitatie publica s-ar chema coruptie:

“A chema 'la discutii' doar unele dintre firme si pe altele nu, in general a vorbi despre termenii unei licitatii, inseamna ca ai parti-pris-uri, ca ii chemi pe baietii destepti din domeniu care misuna pe langa PNL si USR - Plus ori chiar pe langa sponsorii oculti din campanie ai noului primar, care pare pus pe business, nu pe sprijinirea populatiei intr-un domeniu atat de sensibil”.

Fostul primar al Capitalei spune ca specialistii intocmesc caietul de sarcini fara ingerinte externe si se lanseaza licitatia, la care participa transparent toate firmele care se considera capabile sa execute acele lucrari:

“Dl Nicusor ne-a anuntat ca maine va face un act de coruptie in vazul lumii dar nu-i pasa, pentru ca el este de dreapta si nu-i pasa de nimic!”.

Iata postarea Gabrielei Firea

Fapta oricarui ministru, primar sau presedinte de CJ care ar chema niste firme private cu care sa discute despre o licitatie publica s-ar chema coruptie! Numai pentru primarul #drepteiunite este ceva normal. Are antecedente!

Ne-a anuntat azi cu mare bucurie ca 'a chemat 8 constructori cu care vrea sa vorbeasca maine'. Ce sa vorbeasca? Trebuie sa faca, nu sa vorbeasca!

Specialistii intocmesc caietul de sarcini fara ingerinte externe si se lanseaza licitatia, la care participa transparent toate firmele care se considera capabile sa execute acele lucrari.

Asa am procedat 4 ani atat eu, cat si echipa mea, in privinta inlocuirii conductelor de termoficare foarte vechi, cat si in ceea ce priveste repararea tevilor acolo unde nu erau ciur.

A chema 'la discutii' doar unele dintre firme si pe altele nu, in general a vorbi despre termenii unei licitatii, inseamna ca ai parti-pris-uri, ca ii chemi pe baietii destepti din domeniu care misuna pe langa PNL si USR - Plus ori chiar pe langa sponsorii oculti din campanie ai noului primar, care pare pus pe business, nu pe sprijinirea populatiei intr-un domeniu atat de sensibil'

Adica, azi Dl Nicusor ne-a anuntat ca maine va face un act de coruptie in vazul lumii dar nu-i pasa, pentru ca el este de dreapta si nu-i pasa de nimic!

Nu asa se face consultare de piata potrivit legii! Asta e o bataie de joc la adresa tuturor cetatenilor carora li s-a promis legalitate, transparenta, actiune in interes cetatenesc!

In plus, desi a trambitat toata campania ca va moderniza 100 km de retea de termoficare pe an, astazi anunta ca se apuca de primii 60 de km chinuiti.
Din nefericire, nici el si nici consultantii sai nu cunosc nici 10% din legislatia privind achizitiile publice, asa cum nu inteleg nimic din ceea ce inseamna sistemul de termoficare din Bucuresti.

Mai grav e ca nici nu ii intereseaza.

Totul e doar praf in ochii bucurestenilor, simple comunicari de PR, pentru ca incet, incet, presiunea opiniei publice, deja dezamagita, incepe sa se faca simtita.
Adevarul, pe care vi-l poate confirma orice functionar din administratia locala sau orice persoana care macar a citit legea achizitiilor publice este:

O licitatie, derulata cu respectarea prevederilor legale, dureaza minim 8 luni, daca nu punem la socoteala posibilele contestatii, litigii, etc, caz in care poate dura si 2 ani.
Dupa atribuirea contractului, urmeaza cele mai grele etape: proiectarea si avizarea.
Iar pentru orice proiect este obligatorie, prin lege, obtinerea a peste 25 de avize, de la diferite institutii publice si private.

Abia apoi poti incepe executia propriu zisa.

Si nu, nu poti repara sistemul oricand, oricum si oriunde. Pentru ca lucrarile sunt dictate de capacitatea sistemului de a sustine, suplimentar, portiunile care intra in reparatie.

In mandatul meu s-au reabilitat aproape 300 km de conducte de termoficare.

Respectand legea, regulamentele, programul de furnizare a agentului termic.
Sa vedem cat va reusi sa reabiliteze Dl Nicusor - Frigusor, cu banii lasati de mine si echipa mea, prin munca asidua : circa 300 mil euro, fonduri europene.

TraficDeInfluenta
LaElNuSePuneCoruptia
FaraAranjoriInFunctiiPublice

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani