Grid star
eveniment

IOHANNIS, VICTORIE LA CCR – Unanimitate de voturi

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto), victorie la Curtea Constitutionala. Cu unanimitate de voturi, judecatorii i-au admis doua obiectii de neconstitutionalitate.

Astfel, CCR a constatat ca este neconstitutionala Legea pentru modificarea Legii nr.31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, dar si Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.9/1991 privind infiintarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului.

Iata comunicatul CCR:

“In ziua de 22 octombrie 2020, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului anterior promulgarii,

A admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Presedintele Romaniei si a constatat ca este neconstitutionala Legea pentru modificarea Legii nr.31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania;

A admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Presedintele Romaniei si a constatat ca este neconstitutionala Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.9/1991 privind infiintarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului.

Deciziile sunt definitive si general obligatorii si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani