Grid star
eveniment

VACANTA ROMANILOR IN BULGARIA – Vesti bune: s-au schimbat regulile de intrare, in contextul pandemiei COVID. Romania, in categoria speciala

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca autoritatile bulgare au revizuit conditiile de intrare in tara, in contextul pandemiei de COVID-19. Noile masuri se aplica pana la data de 31 iulie 2021.

Potrivit informatiilor publicate de autoritatile bulgare, pe teritoriul Republicii Bulgaria se aplica sistemul de clasificare a statelor de provenienta pe mai multe zone (verde, portocalie, rosie), in functie de gradul de raspandire a COVID-19 in aceste state. 
De asemenea, a fost instituita o categorie/zona speciala, in care a fost inclusa si Romania. 
Astfel, persoanele care sosesc din Romania pot intra in Republica Bulgaria fara a fi obligate sa prezinte alte documente, cu exceptia documentelor de calatorie (carte de identitate sau pasaport). 

Informatii utile

Mai multe informatii cu privire la clasificarea statelor pe zonele mentionate anterior (verde, portocalie, rosie), respectiv conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele care sosesc in Republica Bulgaria din acele state, precum si eventuale exceptii de la aceste masuri pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904. 

Totodata, lista statelor clasificate in functie de zona poate fi consultata si pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii din Republica Bulgaria: zapoved_r4PjG8n.pdf (government.bg).

MAE reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: 00359879440758.
Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 si http://sofia.mae.ro/, informarea temeinica anterior deplasarii in strainatate si respectarea cu strictete a masurilor aplicabile in contextul pandemiei de COVID-19.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani