Grid star
eveniment

LIBER DE LA CONSILIUL CONCURENTEI – Preluare pe piata producerii otelului

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) anunta ca a autorizat tranzactia prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, preia de la COS Targoviste activele functionale aferente activitatii de producere a otelului si a produselor siderurgice lungi, precum si activele aferente activitatilor conexe.

AFV Acciaierie Beltrame SpA din Italia este societatea mama a Grupului AFV Beltrame si are ca obiect principal de activitate producerea de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje. Grupul AFV Beltrame este activ in producerea si distributia mai multor tipuri de produse siderurgice, detinand facilitati de productie in Italia, Franta, SUA, Elvetia si Romania. Companiile membre ale Grupului AFV Beltrame sunt profilate pe producerea si distributia otelurilor speciale si barelor din otel, in majoritatea tarilor din Spatiul Economic European.

Activitatea in Romania

In Romania, Grupul AFV Beltrame activeaza prin intermediul Donalam S.R.L., care detine si opereaza laminorul de profile grele al fostului combinat siderurgic din Calarasi. In prezent, Donalam S.R.L. este un producator de bare/profile rotunde laminate la cald din otel de calitate. Din structura Grupului AFV Beltrame face parte, incepand cu luna noiembrie 2021, si societatea AFV Beltrame S.R.L., care insa nu a generat cifra de afaceri pana in prezent.

Reorganizare judiciara

COS Targoviste S.A. se afla, in prezent, in procedura de reorganizare judiciara, activitatile de productie incetand in luna decembrie a anului 2019.

“In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata din Romania sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal. Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential", anunta Consiliul Concurentei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani