Grid star
eveniment

CITU SI RECTIFICAREA BUGETARA - Specialistii avertizeaza:„ S-ar putea ca pensionarii sa nu isi primeasca pensia in decembrie”

Analistul economic Adrian Caciu trage un semnal de alarma si spune ca s-ar putea ca pensionarii sa nu isi primeasca pensia in decembrie.

Caciu scrie intr-o postare pe facebook ca aflat in plina campanie pentru sefia PNL, premierul Florin Citu a creat „o adevarata inginerie financiara cu banii pensionarilor, bani pe care urmeaza sa-i imparta discretionar la primarii si sefii de Consilii Judetene care il sustin”.
Adrian Caciu arata ca din analiza documentelor privind rectificarea bugetara care urmeaza sa fie facuta, premierul Florin Citu a luat 3,3 miliarde lei din banii pensionarilor si i-a dus in Fondul de Rezerva al Guvernului in cadrul bugetului de Actiuni Generale ale Ministerului Finantelor Publice:
„Din Fondul de Rezerva al Guvernului, Citu poate aloca bani in mod clientelar catre sustinatorii sai pentru a castiga alegerile interne din PNL”.

Rectificare incorecta


In opinia analistului, rectificarea la bugetul asigurarilor sociale de stat este cel putin incorecta:
"O adevarata schema PONZI care ii permite lui Citu sa se joace cu banii pensionarilor, urmand ca la a doua rectificare sa puna banii la loc din imprumuturi de la bugetul de stat (daca o mai fi premier. Daca nu, s-ar putea ca pensionarii sa nu isi primeasca pensia in decembrie)”.

Iata analiza lui Adrian Caciu:

"Schema Ponzi de Dambovita aka Citu?
Se ia de la cei multi si se da la cei ‘alesi’?
Din analiza documentelor privind rectificarea aparute pe surse, in presa, se poate observa o adevarata inginerie financiara.
Aflat in plina campanie in propriul partid, Florin Citu a creat o adevarata inginerie financiara cu banii pensionarilor, bani pe care urmeaza sa-i imparta discretionar la primarii si sefii de Consilii Judetene care il sustin. Virtuos manevrist in inginerii financiare cel putin imorale, Florin Citu a luat 3,3 miliarde lei din banii pensionarilor (din bugetul BASS) si a dus sumele in Fondul de Rezerva al Guvernului in cadrul bugetului de Actiuni Generale ale Ministerului Finantelor Publice(bugetul BS).
Din Fondul de Rezerva al Guvernului, Citu poate aloca bani in mod clientelar catre sustinatorii sai pentru a castiga alegerile interne din PNL. Pentru a crea aparenta de legalitate in bugetul asigurarilor sociale de stat a trecut venituri fictive de 3,2 miliarde lei in compensare, desi executia la 6 luni ne arata ca deficitul la bugetul de pensii este de 8,4 miliarde lei si nicidecum excedent de 3,2 miliarde lei. Nu puteai taia subventiile decat in situatia unui excedent la sase luni. Acest excedent nu exista.

"Venituri fictive"

Dincolo de actiunea de a folosi resursele publice in interes personal (care este infractiune) rectificarea la bugetul asigurarilor sociale de stat este cel putin incorecta, declarandu-se venituri fictive, in contextul unui deficit de 8,4 miliarde lei, respectiv de 0,7% din PIB.
O adevarata schema PONZI care ii permite lui Citu sa se joace cu banii pensionarilor, urmand ca la a doua rectificare sa puna banii la loc din imprumuturi de la bugetul de stat (daca o mai fi premier. Daca nu, s-ar putea ca pensionarii sa nu isi primeasca pensia in decembrie).
In acelasi context, autoritatile locale neprietene sunt puse sa se imprumute la dobanzi exorbitante in timp ce alesii locali fideli vor primi sume prin alocare directa”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani