Grid star
eveniment

CALDURA IN SCOLI: PRETUL LA ENERGIE – Ministrul Educatiei face sedinta de urgenta, dupa ce s-a cerut reducerea temperaturii sau chiar inchiderea unitatilor de invatamant pe timpul iernii

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu (foto stanga, langa Klaus Iohannis), face o sedinta de urgenta luni, 26 septembrie 2022, dupa ce au existat voci care au cerut reducerea temperaturii sau chiar inchiderea scolilor pe timpul iernii, din cauza preturilor uriase la energie.

Cimpeanu anunta ca Guvernul asigura plata diferentelor de pret pentru orice eventuala fluctuatie a costului la energie, iar in aceste conditii nu se justifica sub nicio forma demersuri precum initiativele izolate, la nivel local, care doresc sa includa reducerea temperaturii in scoli sau chiar trecerea in online a sistemului de invatamant. Ministrul Educatiei precizeaza intr-o postare pe facebook ca a convocat astazi, la Bucuresti, toti inspectorii scolari generali din toate judetele Romaniei, pentru a comunica instructiuni clare in legatura cu conditiile asigurate in toate scolile din tara pe perioada sezonului rece:

"Toate inspectoratele scolare judetene vor lua legatura cu autoritatile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educatie”.

Iata anuntul ministrului Educatiei:

"Vor fi asigurate conditii de functionare a scolilor in perioada sezonului rece!. Am convocat astazi, la Bucuresti, toti inspectorii scolari generali din toate judetele Romaniei pentru a comunica instructiuni clare in legatura cu conditiile asigurate in toate scolile din tara pe perioada sezonului rece.
Guvernul asigura plata diferentelor de pret pentru orice eventuala fluctuatie a costului la energie.
In aceste conditii nu se justifica sub nicio forma demersuri precum initiativele izolate, la nivel local, care doresc sa includa reducerea temperaturii in scoli sau chiar trecerea in online a sistemului de invatamant
.

Dreptul la educatie

Toate inspectoratele scolare judetene vor lua legatura cu autoritatile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educatie. Aceste demersuri vor fi realizate in coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educatiei 'Romania Educata' prevede cresterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acopera cheltuielile cu energia!
Alaturi de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse scolare si de extinderea programului Masa Calda, asigurarea functionarii scolilor este o preocupare majora a Guvernului Romaniei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani