Grid star
eveniment

KLAUS IOHANNIS, ANUNT DESPRE PENSII – Presedintele: “Este evident ca trebuie sa creasca". Seful statului a declarat ca este imoral si incorect ca pretul unor crize sa fie platit de pensionari

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, 7 iunie 2022, ca in conditiile in care avem inflatie, avem preturi in crestere, este evident ca si pensiile trebuie sa creasca.

Seful statului a precizat ca asa cum cresc salariile atunci cand exista inflatie, asa trebuie sa creasca si pensiile. Iohannis a spus ca este imoral si incorect ca pretul unor crize sa fie platit de pensionari:

Mi se pare rezonabil ca nivelul pensiei sa fie adaptat situatiei”.

Klaus Iohannis a mai declarat ca venitul minim trebuie sa asigure un trai decent minimal. Potrivit acestuia, este important sa vedem cum am ajuns in aceasta criza economica, cu preturi in crestere, inflatie in crestere. Explicatia presedintelui: razboiul declansat de Rusia impotriva Ucrainei:

In plan national este nevoie de masuri care vin in sprijinul populatiei”.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis:

Este important sa vedem cum am ajuns in aceasta criza economica, preturi in crestere, inflatie in crestere si atunci gasim destul de repede explicatia. Este vorba despre razboiul declansat de Rusia impotriva Ucrainei. In plan national este nevoie de masuri care vin in sprijinul populatiei.
Oamenii asteapta solutii imediate, insa bugetul nu poate fi intins oricat de mult, si atunci e nevoie de intelepciune si de rabdare.

Venitul minim

Venitul minim trebuie sa asigure un trai decent minimal. Pentru asta e nevoie de un guvern hotarat care vine cu investitii, cu abordari pe termen mai lung, care vine cu un PNRR bine pus la punct, si aceste lucruri vor duce intr-un final, cu toate ca acum suntem intr-o situatie economica destul de dificiala, la dezvoltarea nivelului de trai general. Cand se va termina aceasta faza complicata? In primul rand este nevoie sa se termine razboiul dus de Rusia, dar este nevoie si de masuri de redresare in plan national si european, si la ambele se lucreaza si efectele se vad deja.

Inflatie, preturi in crestere

In conditiile in care avem inflatie, avem preturi in crestere, este evident ca si pensiile trebuie sa creasca pentru a da sansa pensionarilor la un venit minim necesar. Asa cum cresc salariile atunci cand avem inflatie, asa trebuie sa creasca si pensiile. Am mai spus-o de cateva ori si lumea nu stiu daca a inteles ce am vrut sa spun. Este imoral si incorect ca pretul unor crize sa fie platit de pensionari. Mi se pare rezonabil ca nivelul acestei pensii sa fie adaptat situatiei. Este clar ca guvernul trebuie sa vina, si va veni cu un plan serios care abordeaza frontal aceasta chestiune”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani