Grid star
eveniment

ORDONANTA PENTRU PLAJELE DE LA MAREA NEAGRA – Derogare de la lege: "Pot fi atribuite direct operatorilor economici” (Document)

Executivul discuta in sedinta de joi, 28 aprilie 2022, proiectul OUG privind unele masuri de eficientizare a activitatii turistice aferente sezonului turistic estival 2022 pe litoralul romanesc al Marii Negre.

Concret, se propune o derogare prin care suprafetele de plaja nou create, ca urmare a implementarii proiectului "Reducerea eroziunii costiere”, suprafete ce nu sunt inchiriate, pot fi atribuite direct operatorilor economici care au incheiate contracte de inchiriere a plajelor aflate in vecinatatea vestica a acestora.

In document se arata ca odata cu proiectul "Reducerea eroziunii costiere”, a rezultat ca activitatea de exploatare a plajelor este afectata de aparitia noilor sectoare in fata plajelor deja inchiriate, fara posibilitatea de amplasare a facilitatilor pentru turisti pe aceste noi sectoare, fapt care conduce la afectarea potentialului turistic.

Termen de 15 zile

Astfel, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, operatorii economici care au incheiate contracte de inchiriere a plajelor aflate in vecinatatea vestica a suprafetelor pot transmite Administratiei Nationale „Apele Romane”, prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Litoral, o adresa, prin care solicita incheierea unui act aditional, in vederea utilizarii suprafetei de plaja nou creata. Netransmiterea adresei in termenul de 15 zile atrage decaderea acestora din dreptul de a beneficia de aplicarea acestor prevederi.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani