Grid star
eveniment

PENSIILE VOR FI DISTRIBUITE MAI DEVREME – Posta Romana a anuntat cand se fac platile

Compania Nationala Posta Romana anunta ca joi, 5 ianuarie, incepe distribuirea pensiilor cu o zi mai devreme fata de termenul anuntat initial.


In luna ianuarie a fiecarui an, ca urmare a inceputului de an bugetar, Posta Romana primeste cu o intarziere de cateva zile sumele de bani necesare achitarii pensiilor din sistemul public (pensii de asigurari sociale de stat, agricultori, veterani de razboi, vaduve si vaduve de razboi, IOVR). Astfel, in luna ianuarie, fata de lunile obisnuite, postasii incep achitarea la domiciliu cu un decalaj de cateva zile.
"Ma bucur sa pot anunta ca Posta Romana s-a mobilizat exemplar si a pus toate resursele necesare pentru ca maine dimineata, la prima ora, postasii nostri sa fie pe teren si sa distribuie pensiile cat mai repede. Asta fiindca ne dorim ca pensionarii sa nu resimta aceasta situatie speciala a unor intarzieri, cauzata de procedurile specifice inceputului de an bugetar”, a declarat Valentin Stefan, directorul Postei Romane.

Creste valoarea punctului de pensie

Valoarea punctului de pensie este de 1.785 de lei incepand cu 1 ianuarie 2023. De asemenea statul acorda si un ajutor. Acesta este platibil in doua transe de 1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, de 800 de lei pentru cele cuprinse intre 1.501 lei si 2.000 de lei si de 600 de lei pentru cele intre 2.001 lei si 3.000 lei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani