Grid star
eveniment

GUVERNUL TAIE BONUSUL DE 10% - Se fac reguli noi. "Nasii” bagau banii in buzunar inca din 1992 (Document)

Se taie bonificatia de 10% acordata conductorilor de tren, sau "nasi”, asa cum li se mai spune.

Guvernul a abrogat H.G. 104/1992 care prevede ca se acorda 10% din incasarile efectuate de sefii de tren, conductorii de tren si organele de control din unitatile de cale ferata, care constata in tren persoane fara legitimatii de calatorie sau cu legitimatii de calatorie necorespunzatoare si care incaseaza de la acestia tarifele de transport.

Taxare suplimentara in tren

Potrivit expunerii de motive, tariful de taxare in tren este superior celui de la casa de bilete. Daca in statia de urcare operatorul de transport feroviar de calatori nu are personal pentru vanzarea biletelor de calatorie, calatorul poate achizitiona din tren un bilet de calatorie la tarif de casa:

"In prezent numarul statiilor de cale ferata de unde se pot achizitiona bilete de calatorie s-a redus, emiterea biletelor de calatorie la tarif de casa a migrat pe platformele on-line si in tren. Pe platformele de emitere bilete de calatorie on-line, calatorii isi pot achizitiona biletele de calatorie pana la ora de plecare a trenului sau pana cu o ora inainte de plecarea trenului din statia de urcare, ei nemaifiind obligati sa se prezinte in statie pentru achizitionarea legitimatiilor de calatorie".

*Cititi aici expunerea de motive

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani