Grid star
eveniment

CITU, IRONIC DUPA CE MINISTRUL DE FINANTE N-A STIUT CAT ESTE SALARIUL MINIM - "Vedea in viitor cat o sa fie". Prins la inghesuiala, premierul a recunoscut: "A fost o gafa"

"Prins la inghesuiala” de jurnalisti, premierul Florin Citu a trebuit sa vorbeasca despre gafa ministrului de Finante Dan Vilceanu, care n-a stiut cat este salariul minim pe economie (click aici pentru a citi).

Seful Guvernului a incercat sa-l „scoata” pe Vilceanu cu o ironie, spunand ca acesta era optimist si vedea in viitor cat o sa fie salariul minim pe economie. Insa, la insistentele jurnalistilor care cereau un raspuns, premierul a fost nevoit intr-un final sa recunoasca:

„A fost o gafa. Acum stie”.

Iata declaratia lui Florin Citu:

"Domnul ministru al Finantelor era optimist, vedea in viitor cat o sa fie salariul minim pe economie. (…) A fost o gafa. Cu siguranta, astazi ati discutat foarte mult despre acest lucru. A fost deliciul presei, dar in acelasi timp, astazi, au fost anuntate niste lucruri foarte importante pentru economie pe care ar trebui sa le repete si o sa-i spun sa le repete. Acum stie (n.r. cat este salariul minim pe economie)”.

Premierul si pretul painii: „Am fost onest”

Florin Citu a vorbit si despre gafa sa in legatura cu pretul unei paini. Pret pe care nu l-a stiut atunci cand a fost intrebat de presa:

"Intr-o economie de piata, si asta e partea cea mai frumoasa intr-o economie de piata, oferta este abundenta. Nu suntem ca in comunism, cu un singur pret la paine. De aceea painea are mai multe preturi, ca orice alte produse. Eu am fost foarte onest si v-am spus despre mine".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani