Grid star
eveniment

200 MILIOANE LEI PENTRU PENSIONARI – Se ofera un sejur de 16 zile. Maximum 15% va fi acordat gratuit (Document)

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a publicat in transparenta decizionala proiectul de act normativ prin care se reglementeaza modul de stabilire a numarului biletelor de tratament balnear care se acorda, in anul 2022, prin Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), precum si modul de acordare, distribuire si decontare a acestora.

Bugetul alocat in acest an cu aceasta destinatie este de 200.000.000 lei, iar proiectul de act normativ prevede ca din aceasta suma pot fi achizitionate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care maximum 60.420 vor fi asigurate in unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, iar diferenta in alte unitati de profil, prin contracte incheiate cu alti operatori economici. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear si un sejur de 16 zile, vor fi repartizate pe 19 serii.

Beneficiarii

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numarul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum si persoanelor care au suferit accidente de munca sau boli profesionale. Distribuirea biletelor de tratament balnear si decontarea costurilor acestora se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.
In 2021, bugetul alocat a fost tot de 200.000.000 lei, fiind contractate 97.626 de bilete de tratament, in valoare de 185.506.085,08 lei, iar din acestea au fost valorificate 92.096 de bilete.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani