Grid star
eveniment

COMISIA EUROPEANA A APROBAT SCHEMA ROMANEASCA DE PESTE 1,15 MILIOANE EURO – Banii se duc la companiile aeriene

Comisia Europeana a aprobat o schema romaneasca in valoare de 1,15 milioane de euro pentru sprijinirea companiilor aeriene afectate de pandemie care incep sau reiau efectuarea de curse regulate de pe/catre Aeroportul Transilvania Targu Mures.

Schema a fost aprobata in temeiul Cadrului temporar pentru masuri de ajutor de stat. In cadrul schemei, sprijinul public se va acorda sub forma de granturi directe, cu o valoare maxima de 600.000 EUR per beneficiar. Valoarea ajutorului pentru fiecare companie se va calcula pe baza unui punctaj individual derivat din anumiti factori de evaluare, cum ar fi, de exemplu, numarul de zboruri pe saptamana.

Deficit de lichiditati

Scopul schemei este atenuarea deficitului brusc de lichiditati cu care se confrunta beneficiarii din cauza pandemiei de coronavirus si a masurilor restrictive pe care guvernul roman a trebuit sa le puna in aplicare pentru a limita raspandirea virusului. Comisia a constatat ca schema romaneasca respecta conditiile prevazute in cadrul temporar.
In special, ajutorul nu va depasi limitele per beneficiar stabilite de cadrul temporar si se acorda pana la 31 decembrie 2021.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani