Grid star
eveniment

CRESC PRETURILE LA ASIGURARI – Legea a intrat in vigoare. Este vorba despre politele obligatorii pentru locuinte. Iata cu cat se scumpesc

Se scumpesc asigurarile obligatorii pentru locuinte dupa ce legea a intrat in vigoare in 10 noiembrie 2023. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat in 10 mai 2023 legea pentru modificarea si completarea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor care avea ca termen de intrare in vigoare sase luni.

Potrivit legii, se prevede cresterea pretului asigurarilor obligatorii pentru locuinte. Astfel, pentru locuintele de tip A, cele mai rezistente, romanii vor plati 130 de lei pe an, fata de 100 de lei pe an. Despagubirea maxima in caz de producere a unui dezastru produs de cutremur, inundatii sau alunecari de teren ramane insa neschimbata: 100.000 lei.

Obligatie

Locuintele de tip A sunt cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic. Potrivit legii, “persoanele fizice si juridice asigura impotriva dezastrelor naturale toate constructiile cu destinatia de locuinta, inregistrate cu aceasta destinatie in evidentele organelor fiscale, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si pentru care s-a pastrat in fapt destinatia de locuinta”.

*Cititi aici prevederile legii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani