Grid star
eveniment

CRESTEREA PRETURILOR – Vesti proaste pentru romani (Document)

Managerii din Romania estimeaza pentru urmatoarele trei luni cresterea activitatii in comertul cu amanuntul, precum si cresterea preturilor in industria prelucratoare, constructii si comertul cu amanuntul.

Potrivit Institutului National de Statistica, in cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2021, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +6%).
Pentru activitatea de fabricare a echipamentelor electrice se estimeaza cea mai mare crestere (sold conjunctural +20%), urmata de activitatile de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +16%).
Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare.
Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +22%).

Constructii

Potrivit estimarilor din luna august 2021, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +11%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +3%).
In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza cresterea acestora (sold conjunctural +38%).

Comert cu amanuntul

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +17%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +15%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +13%).
Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +32%).

Servicii

Conform estimarilor din luna august 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +10%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%).
Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +9%).

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani