Grid star
eveniment

30.000 DE MUNCITORI STRAINI, CHEMATI IN ROMANIA – Proiectul Ministerului Muncii

30.000 de lucratori straini sunt chemati in Romania. Ministerul Muncii condus de Violeta Alexandru (foto) a elaborat un Proiect de Hotarare privind stabilirea contingentului de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca in anul 2021. Astfel, pentru anul 2021 se stabileste un contingent de 30.000 de lucratori straini nou - admisi pe piata fortei de munca din Romania.

In expunerea de motive se arata ca deficitul de forta de munca care se inregistreaza in Romania se poate vedea si din numarul de solicitari din partea angajatorilor care doresc sa angajeze cetateni straini din afara UE, motiv pentru care se permite venirea muncitorilor straini.

Venituri la buget

Potrivit Ministerului Muncii, eliberarea avizelor de angajare/detasare pentru lucratori nou - admisi pe piata fortei de munca din Romania aduce venituri la bugetul de stat, avand in vedere ca la eliberarea avizelor de angajare/detasare, angajatorul/beneficiarul prestarii de servicii plateste un tarif in lei, echivalent a 100 euro raportat la cursul oficial al Bancii Nationale a Romaniei la data efectuarii platii iar pentru eliberarea avizului de angajare pentru lucratori sezonieri angajatorul plateste un tarif in lei, echivalent a 25 euro raportat la cursul oficial al Bancii Nationale a Romaniei la data efectuarii platii.

De asemenea pentru lucratorii permanenti sau asimilati lucratorilor permanenti, angajatorii vor plati taxele, impozitele si alte contributii prevazute de legislatia romana in vigoare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani