Grid star
eveniment

SE ANALIZEAZA PRELUNGIREA AJUTORULUI LA ENERGIE – Guvernul a analizat propunerile de modificare si completare a prevederilor privind folosirea banilor acordati celor care beneficiaza de compensarea facturilor

Guvernul a analizat in prima lectura propunerile de modificare si completare a OUG 166/2022 cu privire la sprijinul persoanelor vulnerabile care beneficiaza de compensarea facturilor la energie, masura finantata partial din fonduri externe nerambursabile.

Mai exact, a fost analizata extinderea pana la 31 martie 2024 a termenului pana la care poate fi utilizat acest sprijin, creand astfel premisele pentru cresterea gradului de utilizare a fondurilor europene prin care se deconteaza acest tip de cheltuieli. Astfel, se doreste ca valabilitatea cardurilor de energie sa se prelungeasca.

Categoriile de beneficiari

Pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ incalzirea locuintei urmatoarele categorii de persoane vulnerabile:

• pensionarii cu varsta egala sau mai mare de 60 de ani si cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

• pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;

• persoanele (copii si adulti) incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;

• familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei;

• familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, in conditiile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat.

In cazul in care la un loc de consum domiciliaza sau au resedinta mai multi beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea pretului la energie se acorda o singura data pe loc de consum, cu conditia ca locul de consum sa coincida cu domiciliul/ resedinta beneficiarului de sprijin.

​ Acestia pot plati facturile cu cardurile de energie:

• Direct la postas;

• La orice oficiu postal din mediul urban sau la oficiul postal in raza caruia isi are domiciliul beneficiarul, in mediul rural;

• Online, prin intermediul aplicatiei informatice a Companiei Nationale Posta Romana.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani