Grid star
eveniment

IOHANNIS A SEMNAT PENTRU DECONTAREA CHELTUIELILOR – Legea promulgata se refera la functionarii publici carora nu li se poate asigura locuinta de serviciu (Document)

Presedintele Iohannis a promulgat la sfarsitul saptamanii trecute legea cu privire la decontarea cheltuielilor functionarilor publici. Prevederile vizeaza Codul Administrativ.

Astfel, pentru functionarii publici care au domiciliul in alta localitate decat cea in care isi desfasoara activitatea si carora nu li se poate asigura o locuinta de serviciu, autoritatile publice locale pot decide, in baza unui regulament propriu, decontarea cheltuielilor de deplasare.

Legea mai prevede si ca in cazul in care s-a dispus clasarea sau renuntarea la urmarirea penala ori achitarea sau renuntarea la aplicarea pedepsei, precum si in cazul incetarii procesului penal, suspendarea din functia publica inceteaza, iar functionarul public respectiv isi va relua activitatea in functia publica detinuta anterior si ii vor fi achitate drepturile salariale aferente perioadei de suspendare (Cititi aici integral legea promulgata).

Cu aplicabilitate din 1 ianuarie 2024

Potrivit unei alte legi, cea pentru pentru modificarea si completarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, se ofera posibilitatea decontarii contravalorii cheltuielilor de deplasare cu transportul intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea unde se afla locul de munca pentru functionarii publici. Prevederile se aplica de la 1 ianuarie 2024.

Astfel, potrivit noilor prevederi, “pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul familiei ocupationale ‘Administratie’ din aparatul de specialitate al primarilor comunelor si al institutiilor si serviciilor publice de interes local, infiintate in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune, posibilitatea decontarii contravalorii cheltuielilor de transport intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea unde se afla locul de munca al acestora se stabileste prin hotarare a consiliului local”.

Astfel, se da posibilitatea autoritatilor administratiei publice locale din mediul rural sa cuprinda in buget sumele destinate decontarii cheltuielilor.

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani