Grid star
eveniment

PREMIERA: SE CONSTRUIESTE UN SPITAL DE SUTE MILIOANE EURO – Statul se imprumuta de la Banca Europeana. Va avea peste 800 de paturi. Locatia aleasa (Document)

Premiera: se construieste un spital de la zero in Romania. Va costa peste 600 milioane de euro, iar jumatate din aceasta suma va fi asigurata printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii.

Proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finantare - Spitalul Regional de Urgenta Craiova - dintre Romania si Banca Europeana de Investitii este in Senat.
Proiectul consta in constructia unui nou Spital Regional de Urgenta in Craiova, cu 807 de paturi. Costul total net al proiectului de investitii, astfel cum este evidentiat in Contractul de Finantare, pornind de la costurile estimate prin documentatia tehnico-economica, este de peste 600 milioane euro: aproape 603.

Costurile

Potrivit expunerii de motive, acest pret cuprinde costurile legate de constructie, echipamente tehnologice si alte cheltuieli specifice conform devizului (proiectare si asistenta, costurile aferente constructiei, comisioane si permise, probe tehnologice, teste si alte cheltuieli diverse si neprevazute). Conform contractului de finantare, imprumutul BEI in valoare de 368 milioane euro reprezinta circa 73% din costul net aferent obiectivului Spitalul Regional de Urgenta Craiova. Diferenta, la care se adauga taxele si impozitele aferente proiectului, se vor asigura de partea romana din fonduri nerambursabile si de la bugetul de stat.

Unitate medicala cu peste 800 paturi

Noul Spital Regional de Urgenta din Craiova va inlocui Spitalul Clinic Judetean de Urgenta existent in prezent. Este un complex de cladiri cu 7 etaje. Spitalul va avea 807 paturi, din care 577 de paturi de acuti, un centru pentru Mama si Copilul cu 100 de paturi pentru adulti si copii, inca 55 de paturi pentru pacientii oncologici si de la radioterapie si 75 de paturi pentru terapie intensiva”.
*Nota de Fundamentare
*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani