Grid star
eveniment

ORBAN II SFIDEAZA PE BARNA SI CIOLOS – S-a anuntat ca propunere de premier. Ce a spus USR-PLUS

Ludovic Orban (foto stanga) sfideaza Alianta USR-PLUS condusa de Dan Barna (foto dreapta) si Dacian Ciolos.

Fostul premier demisionar, care anunta ca nu se cramponeaza de functii, s-a anuntat miercuri seara, 16 decembrie 2020, ca fiind una din propunerile PNL pentru sefia noului guvern.

Asta in ciuda faptului ca inainte de a face acest anunt, USR-PLUS isi anunta pozitia ferma ca nu il va sustine pe Ludovic Orban pentru postul de premier (click aici pentru a citi).

Concret, Orban a a anuntat ca mandatul PNL la negocierile pentru formarea unei coalitii guvernamentale include doua variante:

Florin Citu premier si Ludovic Orban presedinte la Camera Deputatilor sau Ludovic Orban premier si Florin Citu presedinte la Senat.

Iata declaratiile facute de Ludovic Orban:

”Mandatul initial prin care Partidul National Liberal a decis sa desemneze ca si candidat la functia de prim-ministru pe Florin Citu si drept candidat la Camera Deputatilor pe subsemnatul, Ludovic Orban, a generat probleme in discutii. Am luat decizia de a flexibiliza mandatul tinand cont de solicitarile partenerilor nostri, care au cerut in mod expres Camera Deputatilor.
Ca atare, Biroul Politic al PNL, in urma dezbaterii, a decis in unanimitate:

Continuarea negocierilor cu USR-PLUS, cu UDMR si de asemenea cu Grupul minoritatilor nationale pentru formarea unei coalitii.

Intr-o democratie votul cetatenilor este baza pentru orice negociere. PNL are o pondere de aproximativ 55% in cadrul acestei majoritati parlamentare si considera legitim sa desemneze candidat la functia de prim- ministru si candidat la functia de presedinte al uneia dintre Camere.

Mandatul nostru presupune doua posibile variante. Ramane in picioare prima varianta cu Florin Citu, candidat la functia de premier si cu subsemnatul, candidat la presedintia Camerei Deputatilor. In cazul in care nu se accepta aceasta varianta, acceptam si varianta in care PNL sa desemneze premier si de asemenea sa nominalizeze un candidat pentru functia de presedinte al Senatului. In aceasta situatie candidatul la functia de prim-ministru este desemnat presedintele PNL, adica subsemnatul Ludovic Orban si candidat la functia de presedinte al Senatului, domnul senator Florin Citu.

Fiecare partid are dreptul deplin de a-si desemna candidatii pentru pozitiile pentru care urmeaza sa le ocupe, pe baza criteriilor de integritate, de profesionalism. Nicio formatiune politica nu poate sa desemneze un candidat al altui partid pentru o pozitie care apartine partidului respectiv. PNL a demonstrat capacitatea de a guverna Romania, PNL are deplina legitimitate de a-si desemna proprii reprezentanti pentru functiile de demnitate publica pe care urmeaza sa le ocupe in cadrul coalitiei de guvernare.

Sunt nevoit sa comunic public, pentru ca, din pacate, intelegerea pe care am avut-o, de a nu comunica decat in comun si numai pe baza unor intelegeri prestabilite, nu a fost respectata. Reiterez solicitarea catre partenerii nostri sa ne respectam reciproc, sa negociem in cadrul negocierilor, sa evitam declansarea unui razboi mediatic prin declaratii publice in care sa sustinem puncte de vedere partizane, care pot sa determine reducerea sanselor de intelegere.

Dezmint categoric orice minciuna care a fost lansata pe surse de unii sau de altii. Mandatul PNL este acela de a negocia, daca este posibil, formarea unui guvern cu USR-PLUS, UDMR si grupul minoritatilor.”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani