Grid star
eveniment

VACCINAREA PROFESORILOR – Ministrul Educatiei vine cu explicatii dupa ce a declarat ca cei care refuza sa se vaccineze, ori sa se testeze, trebuie "sa se odihneasca putin”

Ce li se pregateste profesorilor care refuza sa se vaccineze, sau sa se testeze, si care nu au trecut prin boala, dupa ce ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu (foto), a declarat ca daca se atinge rata de sase la mie infectari Covid, acestia trebuie "sa se odihneasca putin”?.


Declaratia ministrului a venit dupa ce premierul Florin Citu a precizat ca vrea ca bugetarii, inclusiv personalul din invatamant, ori sa se vaccineze, ori sa fie testati. Fara sa precizeze ce risca cei care refuza (click aici pentru a citi).

Ordin de ministru

Sorin Cimpeanu a explicat la Digi24, ceea ce se va intampla:
"Vom analiza din perspectiva legala toate solutiile, iar solutia optima va fi avansata in data de 1-3 septembrie cand va aparea un ordin de ministru”.
Cimpeanu a adaugat ca „au dreptate parintii care spun ca acei profesori pot reprezenta un pericol pentru elevii cu care intra in contact”.

Iata intrebarile adresate ministrului Educatiei si raspunsurile date:

Anca Suciu, jurnalist Digi24:

Ati fost criticat pentru declaratia dumneavoastra referitoare la profesorii nevaccinati, care refuza sa fie testati - „Nu vor mai preda fizic peste pragul de 6 la mie, sa se odihneasca putin”. La ce v-ati referit cu aceasta declaratie?


Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei: 

In momentul in care ai posibilitatea sa te vaccinezi si nu te vaccinezi, in momentul in care nici nu vrei sa te testezi, sigur ca in mod evident ai nevoie de ceva odihna. „Ceva odihna” trebuie sa fie obligatoriu in termenii legii. Atat cat permite legea.


Anca Suciu: 

Ii puneti sa-si ia concediu de odihna fortat?

Sorin Cimpeanu: 

Nu am raspuns si nu o sa raspund. Evident ca nu o sa avansez o solutie care sa fie contrara legii. Am spus doar ca normal este sa se odihneasca. Daca nici n-ai trecut prin boala, nici nu vrei sa te vaccinezi, nici n-ai motive certificate medical pentru care sa nu te vaccinezi, nici nu vrei sa te testezi, atunci au dreptate acei parinti care spun ca acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intra in contact.


Anca Suciu: 

E foarte important raspunsul dumneavoastra. Ce inseamna ca asteptati din partea acestor profesori sa se odihneasca putin? Nu le veti permite accesul in scoli?


Sorin Cimpeanu: 

Nu! Inseamna ca vom analiza din perspectiva legala toate solutiile, iar solutia optima va fi avansata in data de 1-3 septembrie cand va aparea acest ordin de ministru care va respecta intocmai cadrul legal. Fara niciun fel de discriminare si fara a excede… nu stiu, Codul muncii, spre exemplu – dreptul la munca.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani