Grid star
eveniment

SALARII MAI MARI PENTRU POLITISTI – Majorarea se acorda din iulie. Discutii despre pensiile speciale

Cresc salariile politistilor, promite ministrul de Interne, Lucian Bode (foto). Anuntul vine dupa ce acesta s-a intalnit cu reprezentantii sindicatelor. Cele doua parti au discutat si despre pensiile de serviciu, asa numite "pensii speciale”.

Cu privire la componenta salariala, s-a convenit ca incepand cu 1 iunie 2023, pentru soldele si salariile de functie sa fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevazut de Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice pentru anul 2022.

Acest lucru inseamna ca soldele si salariile de functie vor fi majorate la nivelul acestora prevazut de lege pentru anul 2022, incepand cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se platesc in iulie 2023.

Rectificare bugetara

Referitor la indemnizatii/sporuri si celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar si politistilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora in integralitate, potrivit Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, sa fie avuta in vedere la prima rectificare bugetara din acest an.

In privinta legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat in dezbatere in Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne i-a anuntat pe sindicalisti ca va sustine toate amendamentele formulate si asumate de institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate nationala, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Iata anuntul ministerului de Interne:

"La initiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc o intalnire de lucru intre conducerea ministerului si reprezentanti ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI. Discutiile au fost purtate pe doua paliere, respectiv componenta salariala si cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.

Cu privire la componenta salariala s-a convenit ca, incepand cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele si salariile de functie sa fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevazut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice pentru anul 2022. Acest lucru inseamna ca soldele si salariile de functie vor fi majorate la nivelul acestora prevazut de lege pentru anul 2022, incepand cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se platesc in luna iulie 2023.

Indemnizatii si sporuri

Referitor la indemnizatii/sporuri si celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar si politistilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora in integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, sa fie avuta in vedere la prima rectificare bugetara din acest an.

In privinta legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat in dezbatere in Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentantii sindicatelor prezenti la intalnire de faptul ca va sustine toate amendamentele formulate si asumate de institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate nationala, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne isi reafirma disponibilitatea la dialog cu reprezentantii sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a gasi solutii care sa poata fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente in sistem, de la cele legate de salarizare pana la cele de ordin logistic sau de conditii de munca”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani