Grid star
eveniment

ACCESUL TINERILOR PE PIATA MUNCII, SIMPLIFICAT – Guvernul a modificat procedura (Document)

Procedura de evaluare a activitatii desfasurate in cadrul stagiului a fost simplificata de Guvern si devine mai accesibila pentru angajator. Masura va facilita accesul tinerilor absolventi de invatamant superior pe piata muncii.

Guvernul a simplificat procedura de evaluare a activitatii desfasurate de stagiar astfel incat aceasta sa devina mai accesibila pentru angajator. Masura va produce efecte directe si imediate in ceea ce priveste numarul de contracte de stagiu incheiate, facilitand accesul tinerilor absolventi de studii superioare pe piata muncii.
Astfel, proiectul de lege adoptat modifica si completeaza Legea 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior si prevede eliminarea comisiei de evaluare si introducerea obligatiei mentorului de a evalua in mod obiectiv activitatea stagiarului si de a propune modalitati de imbunatatire a acesteia.

Obligatia mentorului

Aceeasi masura a fost luata si in cazul raportului intocmit in prezent de stagiar, in care sunt descrise activitatile desfasurate. Odata cu intrarea in vigoare a noului act normativ, mentorul va avea obligatia sa realizeze un referat de evaluare cu 10 zile lucratoare inainte de terminarea perioadei de stagiu, pe care sa-l aduca la cunostinta stagiarului in termen de 3 zile lucratoare.

Evaluarea finala

Potrivit Executivului, actul normativ mai prevede ca in cazul in care inceteaza sau se modifica contractul individual de munca al mentorului, acesta are obligatia de a elabora un raport al perioadei de stagiu parcurse de stagiar pana la acel moment. De acest raport se va tine cont la evaluarea finala pe care o face conducatorul compartimentului. Acesta va putea solicita mentorului si alte documente care au stat la baza elaborarii raportului.
Documentul stabileste, de asemenea, ca stagiarul are dreptul sa primeasca referatul de evaluare si certificatul sau adeverinta de finalizare a stagiului si sa conteste referatul de evaluare, daca este cazul. In acelasi timp, contractele de stagiu incheiate potrivit prevederilor Legii nr. 335/2013 si aflate in derulare isi vor produce efectele pana la expirarea duratei pentru care au fost incheiate.

*Proiectul prezentat in Guvern

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani