Grid star
eveniment

PIB MAI MARE - Procentele in termeni reali au fost facute publice (Document)

Produsul Intern Brut in trimestrul I 2023 comparativ cu trimestrul IV 2022 a fost in termeni reali mai mare cu 0,2%.

Fata de acelasi trimestru din 2022, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 2,4 % pe seria bruta si cu 2,9 % pe seria ajustata sezonier. Seria ajustata sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculata ca urmare a revizuirii estimarilor pentru trimestrul I 2023 in varianta provizorie, nefiind inregistrate diferente semnificative fata de varianta din 8 iunie 2023.

Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul I 2023 a fost de 394,379 miliarde lei preturi curente, in crestere – in termeni reali – cu 0,2% fata de trimestrul IV 2022 si cu 2,9% fata de trimestrul I 2022.

Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2023 a fost de 318,557 miliarde de lei  preturi curente, in crestere – in termeni reali – cu 2,4% fata de trimestrul I 2022.

Bani din constructii

Comparativ cu varianta provizorie, dinamica PIB a crescut cu 0,1 puncte procentuale iar cea a valorii adaugate brute a scazut cu 0,1 puncte procentuale. Volumul valorii adaugate brute pe ramuri de activitate a inregistrat modificari mai importante intre cele doua estimari, astfel:

-Constructiile, cu o crestere a volumului de activitate de 0,3 puncte procentuale;

-Activitatile de spectacole, culturale si recreative; reparatii de produse de uz casnic si alte servicii, cu o crestere a volumului de activitate de 0,3 puncte procentuale;

-Informatii si comunicatii, cu o crestere a volumului de activitate de +0,2 puncte procentuale;

-Administratie publica si aparare, asigurari sociale din sistemul public, invatamant, sanatate si asistenta sociala, cu o crestere a volumului de activitate de 0,2 puncte procentuale;

-Comertul cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare, hoteluri si restaurante, cu o scadere a volumului de activitate de 0,7 puncte procentuale.

Impozitele nete pe produs au inregistrat o crestere a volumului lor cu 1,6 puncte procentuale.

*Cititi aici datele INS

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani