Grid star
eveniment

PRETUL ENERGIEI ELECTRICE – Anuntul care le da sperante romanilor: “Facturile vor scadea imediat”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a facut marti, 18 ianuarie 2022, un anunt care le da sperante romanilor, dupa explozia preturilor la energie.

Ciolacu a anuntat ca facturile vor scadea imediat, ca urmare a propunerilor PSD, agreate in coalitie. Potrivit lui Ciolacu, pachetul de masuri al PSD duce pretul la energie electrica la nivelul de dinainte de liberalizarea salbatica facuta de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. Liderul social-democratilor a mai anunta ca a crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh si s-a aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel incat preturile finale sa fie mai mici.

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

“Facturile romanilor vor SCADEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri in coalitie. Pachetul de masuri al PSD duce pretul la energie electrica la nivelul de dinainte de liberalizarea salbatica facuta de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh si am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel incat preturile finale sa fie mai mici.
In plus, masurile PSD au vizat si cresterea volumele de consum atat la electricitate, cat si la gaze pentru ca 90% dintre cetateni sa beneficieze de preturi scazute, spre deosebire de doar 20% ca pana acum.
Propunerile PSD, agreate de intreaga Coalitie, trebuie sa fie adoptate cat mai repede prin ordonanta de urgenta de catre Guvern, astfel incat sa fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)”.

Sedinta cu furnizorii

Guvernul a anuntat ca furnizorii de energie electrica si gaze naturale au agreat noile masuri anuntate pentru compensarea si plafonarea preturilor, angajandu-se, totodata, sa depuna eforturi sustinute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate. Furnizorii s-au angajat sa depuna eforturi sustinute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate, anunta Executivul. Totodata, furnizorii si-au asumat responsabilitatea de a storna si de a reface facturile emise eronat pana  acum, urmand ca cele deja achitate sa se deduca din urmatoarea factura.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani