Grid star
eveniment

STIMULENTE PENTRU ELEVII DE 10 – S-a aprobat proiectul prin care se acorda bani pentru cei care au luat nota maxima la evaluarea nationala si bacalaureat. Iata sumele propuse (Document)

Guvernul a aprobat in sedinta de joi, 24 august 2923, proiectul HG privind acordarea de stimulente financiare absolventilor care au obtinut media 10 la evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a, sesiunea 2023 si la examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023.

Astfe, se  acorda 2.000 lei pentru cei care au luat nota maxima la evaluare, si 5.000 de lei la bacalaureat.

Potrivit expunerii de motive, scopul proiectului de act normativ consta in sustinerea activitatii de inalta performanta din invatamantul preuniversitar. Se arata ca in 2023, 92 absolventi de liceu au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat (78 la examenul national bacalaureat si 14 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2023, iar 466 absolventi de clasa a VIII-a au obtinut media 10 la evaluarea nationala:

Semn de apreciere

"Tinand cont ca este vorba de tineri absolventi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la invatatura, care au toate sansele sa continue sa obtina performante in invatamantul liceal, respectiv in invatamantul universitar, apreciem ca li se poate oferi un stimulent financiar care sa fie util in dezvoltarea lor ulterioara, in domeniul profesional si personal. In contextul mentionat anterior, apreciem ca performanta lor este exceptionala si merita evidentiata, stimulata si celebrata. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor si o invitatie catre intreaga populatie scolara la un invatamant de performanta inalta”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani