Grid star
eveniment

INCEPE RABLA PENTRU ELECTROCASNICE – Primele trei obiecte care pot fi achizitionate si bugetul alocat. Se va repeta istoria de anul trecut?

Programul Rabla pentru electrocasnice, program care a esuat anul trecut, incepe in 14 mai. Bugetul alocat este de 75 de milioane de lei, dar ministrul mediului, Tanczos Barna, spune ca in acest an, fiecare domeniu de electrocasnice va avea propriul buget:

"Regula de baza este, in primul rand, sa subventionam schimbarea aparaturii electrocasnice care consuma cel mai mult in casa: frigiderul, masina de spalat rufe, masina de uscat rufe. Sunt cele trei cu care pornim”.

Inscriere timp de o saptamana

Prima saptamana o sa fie de inscriere, de inregistrare in sistem pentru toti cetatenii care doresc sa participe in program, dupa care, la o saptamana, porneste partea programului pentru cele trei componente: masini de spalat rufe (si masinile de spalat vase intra in program), masini de uscat rufe si frigidere, a explicat, potrivit digi 24, ministrul mediului.

O etapa ulterioara este dedicata pentru laptopuri, tablete si televizoare:
„Alocam sume pentru fiecare componenta separat, astfel incat sa nu ne trezim, cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, ca 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare”.

A esuat in 2020

Programul Rabla pentru electrocasnice care ar fi trebuit sa inceapa marti, 15 decembrie 2020, se amana. Motivul: instabilitatea securitatii cibernertice si incercari de fraudare.

La scurt timp dupa anuntul facut de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) privind amanarea programului, ministrul mediului de atunci Mircea Fechet a anuntat ca a solicitat premierului interimar Nicolae Ciuca revocarea din functie a presedintelui AFM (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani