Grid star
eveniment

ANAF ANUNTA UN PREJUDICIU DE PESTE 40 MILIOANE DE LEI - Ce au descoprit inspectorii: “S-au sustras de la plata obligatiilor fiscale”

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca a stabilit un prejudiciu de peste 40 milioane de lei reprezentand TVA de plata in sarcina a 14 societati din Bulgaria. Potrivit ANAF, acestea s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale prin simularea achizitionarii de autoturisme rulate in Bulgaria, in timp ce livrarea si inmatricularea se realiza de fapt in Romania, tranzactiile nefiind declarate.


ANAF arata intr-un comunicat de presa ca societatile controlate erau specializate in efectuarea de achizitii intracomunitare de autovehicule second hand de la diversi furnizori din spatiul intracomunitar si se ocupau inclusiv de transportarea, descarcarea, receptia si livrarea autovehiculelor direct in Romania, unde erau ulterior livrate si vandute catre persoane fizice si juridice, fara ca aceste tranzactii sa fie declarate si fara ca societatile sa se inregistreze in scopuri de TVA in tara noastra.

Iata comunicatul ANAF:

“Inspectorii antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au estimat un prejudiciu in suma de 40.694.434,00 lei reprezentand TVA de plata in sarcina a 14 societati din Bulgaria. In perioada 01.02.2020-30.11.2020, acestea s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale prin simularea achizitionarii de autoturisme rulate in Bulgaria, in timp ce livrarea si inmatricularea se realiza de fapt in Romania, tranzactiile nefiind declarate.
Societatile controlate de inspectorii ANAF erau specializate in efectuarea de achizitii intracomunitare de autovehicule second hand de la diversi furnizori din spatiul intracomunitar si se ocupau inclusiv de transportarea, descarcarea, receptia si livrarea autovehiculelor direct in Romania, unde erau ulterior livrate si vandute catre persoane fizice si juridice, fara ca aceste tranzactii sa fie declarate si fara ca societatile sa se inregistreze in scopuri de TVA in tara
noastra.
Astfel, societatile nu raportau in Bulgaria achizitiile intracomunitare efectuate de la partenerii din Comunitatea Europeana, desi acestia din urma declarau livrari intracomunitare scutite de TVA catre societatile bulgaresti.
Mai mult, din analiza documentelor puse la dispozitia echipelor de control si de catre clientii finali, proprietari ai autovehiculelor inmatriculate pe teritoriul tarii noastre, reiese ca autovehiculele au lost promovate spre vanzare pe site-urile AUTOVIT. ro si OLX.ro, fiind livrate si inmatriculate definitiv pe teritoriul Romaniei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani