Grid star
eveniment

POLITISTII INCEP PROTESTUL - Greva in penitenciare: "Politistii refuza sa mai intre in serviciu, iar in zilele care urmeaza vor refuza sa mai primeasca infractori, sa acorde vizite detinutilor"

Politistii de penitenciare declanseaza protestele. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) anunta ca politistii de penitenciare refuza sa mai intre in serviciu, iar in zilele care urmeaza vor refuza sa mai primeasca infractori, sa acorde vizite detinutilor, iar de Craciun si de Revelion vor lasa puscariile nepazite.

Sindicatele din penitenciare cer Guvernului deblocarea legii salarizarii unitare, deblocarea normelor de echipare si de hrana, dar si eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste pensiile militare de stat. Intr-un comunicat de presa remis joi, 14 decembrie 2023, FSANP arata ca Guvernul Romaniei a reusit “performanta” de a promite majorarea cu doar 100 de lei a salariilor politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare, pentru a sustine “sutele de mii de sinecuri, coruptia si iresponsabilitatea in cheltuirea banilor publici".

Federatia considera ca lipsa de interes a guvernantilor fata de structurile din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala afecteaza calitatea serviciilor oferite cetatenilor de aceste institutii fundamentale ale statului, facandu-le neatractive, spre bucuria infractorilor care usor, usor pun stapanire pe Romania.

Iata comunicatul Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor:

Politistii de penitenciare refuza sa mai intre in serviciu, iar in zilele care urmeaza vor refuza sa mai primeasca infractori, sa acorde vizite detinutilor, iar de Craciun si de Revelion vor lasa puscariile nepazite. Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizarii unitare, deblocarea normelor de echipare si de hrana, dar si eliminarea discriminarilor in ceea ce priveste pensiile militare de stat.

Guvernul Romaniei a reusit 'performanta' de a promite majorarea cu doar 100 de lei a salariilor politistilor, militarilor si politistilor de penitenciare, pentru a sustine sutele de mii de sinecuri, coruptia si iresponsabilitatea in cheltuirea banilor publici, in timp ce somnorosul sef al statului se lafaie intr-un lux suparator de extravagant, platit de un prim-ministru fomist de putere si cu vocatie de presedinte de tara.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) considera ca lipsa de interes a guvernantilor fata de structurile din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala afecteaza calitatea serviciilor oferite cetatenilor de aceste institutii fundamentale ale statului, facandu-le neatractive, spre bucuria infractorilor care usor, usor pun stapanire pe Romania”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani