Grid star
eveniment

LIDER NOU PE PIATA ASIGURARILOR – Autoritatea de Supraveghere Financiara vine cu detalii de ultima ora

Autoritatea de Supraveghere Financiara condusa de Nicu Marcu (foto) anunta ca noul lider al pietei asigurarilor, Groupama, si-a consolidat pozitia ramanand pe primul loc si la finalul primelor 9 luni ale acestui an, cu o cota de 17,94%, urmat indeaproape de Allianz Tiriac cu 17,67%.

Pe de alta parte, concurenta pe piata RCA s-a mentinut la cel mai inalt nivel din ultimii cinci ani si in al treilea trimestru din 2022, releva datele agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Astfel, la finalul lunii septembrie, trei societati de asigurare continuau sa controleze cote de piata cu doua cifre, in timp ce alte patru societati au inregistrat un nivel notabil al Primelor Brute Subscrise pe segmentul RCA.

Cota de piata

"Concret, societatea Euroins a inregistrat o cota de piata de putin peste 31%, in usoara scadere fata de jumatatea anului, si ramane lider de piata. Cota Euroins este cu peste 5 puncte procentuale mai mica decat cea consemnata la finalul anului 2021, cand societatea controla peste 35% din piata. Distanta dintre Euroins si competitorii sai s-a diminuat in cel de-al treilea trimestru al acestui an, in conditiile in care Groupama si Allianz Tiriac, adica ocupantele locurilor 2 si 3 pe segmentul RCA si-au mentinut cotele de piata. Groupama se apropie de 21%, in timp ce Allianz Tiriac a depasit 19%.
Alte patru societati au cote de piata intre 5,5% si 7,5%, notabila fiind prezenta Axeria Iard, cu aproape 5,6%, desi societatea a intrat pe piata, in baza dreptului european la libera practica, abia la finalul anului 2021. O singura societate de asigurari autorizata sa vanda RCA ramane cu o cota de piata neglijabila”,
potrivit ASF.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani